Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı 25 Öğretmen Alım Sınavı İçin Başvurular Başladı

 Diyanet İşleri Başkanlığı(DİB) tarafından Devlet Personel Başkanlığının sitesinde öğretmen alımı hakkında sınav ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilana göre 25 Öğretmen alımı yapılacaktır.

Diyanet İşler Başkanlığı (DİB) bünyesindeki Taşra teşkilatlarında istihdam etmek üzere Kuran’ı Kerim Öğretmenleri alımı yapacaktır. Taşra Teşkilatında görevlendirilecek olan personeller sözlü sınav sonucu seçilip yerleştirilecekler.

Başvuru Şartları
 

Başvuruda bulunacak olan adaylarda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen koşulları taşımaları, Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olmak, Memuriyette adaylığı kalkmış olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin B bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşıyor olmak, En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmuş olmak, Başkanlığımızca düzenlenen aşere, takrib, tayyibe kursu mezunu olmak veya bu alanlarda yetkinliği Başkanlığımızca tespit edilmiş olmak şartları aranmaktadır.

Başvuru

İlgili personel alımı için başvuruda bulunacak adaylar eğer çalışıyorlarsa çalıştıkları kuruma, taşra teşkilatında çalışanlar ise bağlı bulundukları müftülüklere ve dini yüksek ihtisas merkezi müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler. Başvurular 13 Haziran 2016 günü başlayacak olup 27 Haziran 2016 mesai bitiminde son bulacaktır.

Başvuru Esnasında İstenen Belgeler

* T.C. Kimik Belgesi
* Tasdikli hizmet belgesi
* Tasdikli diploma sureti veya öğrenim belgesi
* Aşere, takrib, tayyibe kursu mezunu olduğunu veya bu alanlarda yetkinliğinin Başkanlıkça tespit edildiğini gösterir belge,
* Adli Sicil Kaydı