Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı 5 Bin Personel Alımı Sona Eriyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul İl Müftülüğü resmi sitesinde bir ilan yayımlayarak yaz döneminde görevlendirilmek üzere geçici süreli Kuran Kursu Öğreticisi alınacağını duyurdu.

Alımlar, sınav esasına dayalı olmak üzere yapılacak. 

Kimler Başvuru Yapabilir?

* 657 sayılı DMK’nın 48.maddesinde yer alan şartları taşıyanlar, en az İmam Hatip Lisesi mezunu olanlar, 2016 KPSS (DHBT) girmiş olanlar, Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya engel durumu olmayanlar başvuru yapabilecek.

Başvuru İçin Gereken Belgeler Neler?

* Dilekçe, nüfus cüzdanı fotokopisi, öğrenim durumunu gösterir belge, 2016 KPSS (DHBT) sonuç belgesi, varsa hafızlık belgesi, 1 adet vesikalık fotoğraf

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

Başvuru Süreci:

* Diyanet İşleri Başkanlığı personel alım ilanı başvuruları bugün mesai bitimine kadar görev almak istenilen ilçe müftülüklerine yapılacak.

Sınav Süreci:

* Sınava girmeye hak kazanan adayların sınav tarihi ve yeri, başvuruların tamamlanmasından sonra İlimiz Müftülüğü internet sitesinde http://istanbul.divanet.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

 Adaylar, sınava gelirken T.C kimlik N o’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) ve İl Müftülüğü internet sitesinden alacakları sınava giriş belgesini yanlarında bulunduracaklardır.

 İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecek.

Sınav Sonuçlarının Açıklanması:

Sınav sonuçlan İl Müftülüğümüzün http://istanbul.divanet.gov.tr adresinden ilan edilecektir, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Sınavda başarılı olanlar arasında sözlü sınavı en yüksek olandan başlamak üzere başarı listesi hazırlanacak, ihtiyaç kadar asıl, diğerleri de yedek olarak belirlenecektir. Puanların eşit olması halinde sıralama 2016 yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, bu puanın da eşit olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumuna göre yapılacaktır.

Asıl olarak ilan edilenler “Sınav Sonuç Belgesi” ve gerekli diğer belgelerle birlikte başvuru yapılan ilçe müftülüğüne en kısa süre içinde müracaat ederek görevlendirme işlemleri yapılacaktır. Asıl adayların görevlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra, smav için müracaat ettiği ilçede 2017 yılı Yaz Kursları tamamlanıncaya kadar ihtiyaç olması durumunda sözlü sınavda başarılı olan yedek adaylar sırayla görevlendirilebilecektir.

Yerleştirmeye hak kazandıktan sonra kendilerine teklif edilen görev yerini kabul etmeyen adaylar görevlendirme haklarını kaybedeceklerdir. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA