Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Görevlisi Alımı Başvuruları Başladı

 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı İnternet sitesinde eğitim görevlisi alım ilanı geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Yayımlanan Eğitim Grevlisi alımı için başvurular 13 Haziran Pazartesi günü başladı.Eğitim Görevlisi Pozisyonu İçin Kaç Kişi Alınacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından yapılan duyruya göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nın taşra teşkilatında bulunan Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ve Eğitim Merkezlerinde istihdam etmek üzere 40 Eğitim Görevlisi alımı yapılacak. 

Başvurular Tarihleri Ne Zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından istihdam edilecek olan Eğitim görevlisi alımı için sınav başvuruları 13 Haziran 2016 tarihinde başlayacak ve 27 Haziran 2016 saat 16:30’a kadar başvuru işlemleri devam edecek. Başvurular Diyanet İşleri Başkanlığı’nın DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığın DİBBYS programı üzerinden alınacaktır.

Kimler Başvuruda bulunabilir?

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Görevlisi alımı için başvuruda bulunacak adayların 657 sayılı DMK’nın 48’inci maddesindeki şartları taşıması, 657 Sayılı DMK’nın 4/A maddesine göre kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olması, Memuriyettte adaylığı kalkmış olması, DİB’in Yer Değiştirme yönetmeliğindeki nitelik şartlarını taşıyor olması, en az 4 senelik dini yükseköğrenim mezunu olmak, ihtisas kursu belgesine sahip olmak ya da ilahiyat alanında doktora yapmış olması gerekiyor. Detaylar ve başvuru işlemleri hakkında ilgili tüm bilgilere erişim için aşağıdaki sınav ilan duyurusunun dosyasına göz atabilirsiniz.