Personel Alımı

Kamu İhale Kurumu (KİK) Memur Alımına Kimler Başvuru Yapabilir?

Kamu İhale Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilanını yayımlamıştı. Yayımlanan ilanda Kamu İhale Kurumu kendi bünyesinde çalıştırmak üzere memur personel alımı yapacağını belirtti. Söz konusu ilana başvurular devam ediyor. İlan hakkında tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz;

ALINACAK PERSONEL

Kamu İhale Kurumu personel alım ilanında; Avukat, Büro Görevlisi, İletişim Görevlisi kadroları için personel alımı yapılacağı ifade edildi.

GENEL ŞARTLAR

Kamu İhale Kurumu personel alım ilanına başvuru yapacak olan adaylarda; “Avukat, Büro Görevlisi ve İletişim Görevlisi kadrolarına başvuracak adayların (B) grubu kadrolar için 2016 yılında ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavlarından, tabloda belirtilen puan türlerinden 80 (seksen) ve üzeri puan almış olmak ve en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere yapılan sıralamada, atama yapılacak kadro sayısının 10 (on) katı aday arasına girmiş olmak (son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilecektir.), Tabloda belirtilen öğretim kurumlarının birinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen, yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak gerekir” şartları aranmaktadır.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

Kamu İhale Kurumu personel alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar başvurularını; “Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin ya da yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarına ait diploma denklik belgesinin fotokopisi, Avukat kadrosuna başvuru yapan adaylar için avukatlık ruhsatının fotokopisi, İlgili KPSS sonuç belgesinin fotokopisi ya da bilgisayar çıktısı, Son altı ay içinde çekilmiş 4,5 X 6 ebadında 2 adet fotoğraf, Sınav Başvuru Formu” belgeleri ile yapacaklardır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adayların; sınava katılabilmek için Kurumun resmi internet sitesinde (www.ihale.gov.tr) yer alan “Kamu İhale Kurumu 2017 Yılı Açıktan Atama Giriş Sınavı” modülü içindeki “Sınav Başvuru Formunu” elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurduktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, “Kamu İhale Kurumu İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No:186 06520 Balgat/Ankara” adresine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen gün ve saate kadar Kuruma ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Söz konusu ilana başvurular 26 Mayıs 2017 tarihinde sona erecektir.