Personel Alımı

KYK 1220 Yurt Yönetim Personeli, Büro Personeli ve Şoför Alım İlanına Başvuru Süreci Başlıyor

KYK, Devlet Personel Başkanlığı üzerinden bir ilan yayımlayarak çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapacağını duyurmuştu. Yayımlanan ilana göre kurum farklı eğitim seviyelerinden mezun adayların başvuru yapabileceği çeşitli kadrolarda personel alımı yapacak. 

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yayımlanan personel alım ilanın detaylarını ve başvuru sürecinde adayların dikkat etmeleri gereken hususları haberimizde aktarıyoruz. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Kredi ve Yurtlar Kurumu, söz konusu personel alımları için DPB aracılığıyla iki farklı ilan yayımladı. Yayımlanan ilk ilanda KYK’nın 463’ü kadın 293’ü erkek olmak üzere toplam 756 adet Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli alımı yapacağı ilan edildi. 

KYK tarafından yayımlanan diğer ilanda ise kurumun 10 (on) adet Diyetisyen ve 5 (beş) adet Destek Personeli (Şoför) 162 (yüz altmış iki) adet Diyetisyen, 44 (kırk dört) adet Psikolog, 162 (yüz altmış iki) adet Büro Personeli, 81 (seksen bir) adet Destek Personeli (Şoför) olmak üzere toplam 449 (dört yüz kırk dokuz) sözleşmeli personeli alımı yapacağı açıklandı. 

BAŞVURU KOŞULLARI

KYK yayımladığı personel alım ilanına başvuru yapacak adayların ilan metinlerinde yer alan başvuru koşullarına haiz olmalarını istedi. KYK tarafından yayımlanan ilan metninde yer alan ve her pozisyon için ayrı ayrı belirtilen başvuru koşullarını sizlere aktarıyoruz. 

Genel Koşullar

Söz konusu ilanlara başvuru yapacak tüm adaylardan talep edilen genel başvuru koşulları arasında, Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Arşiv Araştırması yapılmış olmak, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almıyor olmak, (Dul ve yetim aylığı hariç) şartları bulunuyor.

Özel Koşullar

KYK tarafından alım yapılacağı açıklanan kadroları gererekliliklerine göre belirlenen koşullar; 

Yurt Yönetim Personeli alım ilanına başvuru yapacak adayların Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yurtiçindeki veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtdışındaki programlarının birinden mezun olması ve 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olması talep ediliyor. 

Diyetisyen kadrosuna başvuru yapacak adaylardan, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans programından veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtdışındaki programlarının birinden mezun olmak ve 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türü esas alınacaktır şartlarını sağlaması gerekiyor. 

Psikolog kadrosu için belirlenen koşullar; Psikoloji Lisans programından veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtdışındaki programlarının birinden mezun olmak 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türü esas alınacaktır. 

Büro Personeli alım ilanına başvuru yapacak adayların, Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yurtiçindeki veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtdışındaki programlarının birinden mezun olması ve 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türü esas alınacaktır şartlarını sağlaması gerekiyor. 

Şoför alım ilanı için talep edilen koşullar arasında, Lise ve dengi okul mezunu olmak, 20 Kasım 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS94 puan türü esas alınacaktır ve ) D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, (Eski E sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar da tercihte bulunabileceklerdir.) koşulları yer alıyor. 

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR

İlan edilen pozisyonlara başvuru yapacak adaylar için başvuru süreci 9 Mayıs tarihi itibariyle başladı. Adaylar başvurularını 18 Mayıs 2018 tarihine kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi (http://basvuru.gsb.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

Bir Yorum

  1. ilan süper hatta süper ötesi yaş sınırlaması yok başvuruları kurum alıyor mülakat yok ösymye ayrıyeten tercih ücreti yok daha ne olsun keşke ah keşke tüm alım ilanları böyle olsa

  2. Yasin beynin nerde senin mulakat olmaz olur mu.Sen ve senin gibiler yuzunden bu ulkeden bisey olmaz.