Personel Alımı

Merkez Bankası Kamu Personeli Alımı Başvuru Detayları

Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde kendi resmi web adresi üzerinden bir ilanını yayımlamıştı. Yayımlanan ilanda Merkez Bankası kendi bünyesinde görevlendirmek üzere personel alımı yapacağını belirtti. Söz konusu ilana ilişkin detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

ALINACAK PERSONEL

Merkez Bakası personel alım ilanında, araştırmacı kadrosu için personel alımı yapılacağı belirtildi. Ayrıca araştırmacı kadrosu için 12 kişilik personel alımı yapılacaktır.

ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

Merkez Bankası personel alım ilanına başvuru yapacak olan adaylarda; T.C vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini devamlı yapmasına engel sağlık durumu olmamak, Belirtilen alanlarda lisans ya da yüksek lisans mezunu veya en geç 02.08.2017 tarihinde mezun olmak, 01.01.1987 ve sonrasında doğmuş olmak (Bankamız çalışanları için bu şart aranmaz, İleri düzeyde İngilizce bilmek, Sözel ve yazılı anlama ve ifade yeteneğine sahip olmak, Matematiksel akıl yürütme yeteneği yüksek olmak, Eleştirel düşünme becerisine sahip olmak, Problem çözme ve analiz yönleri güçlü olmak ve MS Office programlarına hakim olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURU SÜRECİ

Merkez Bankası araştırmacı personel alım ilanına başvurular 3 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular hakkında tüm detaylara aşağıdaki başvuru kılavuzu üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYINIZ.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

Merkez Bankası alımı başvurularında adaylardan; Fotoğraf, Diploma veya geçici mezuniyet belgesi veya okuldan alınacak son dönem öğrencisi olduğunu gösterir belge, Sınav Sonuç Belgesi (ALES, GMAT veya GRE sonucu beyan edilmesi halinde), Yabancı Dil Belgesi (TOEFLveya E-YDS sonucu beyan edilmesi halinde) ve Özgeçmiş belgeleri istenmektedir.

Kamupersoneli.net – ANKARA