Personel Alımı

Milli Savunma Bakanlığı 135 Sivil Memur Alımına Kimler Başvurabilir?

Milli Savunma Bakanlığı resmi sitesinde bir duyuru yayınlayarak  Millî Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının merkez ve bağlı taşra teşkilatı ihtiyacı için “Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında ilk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi açıktan atama yoluyla memur temini yapılacağı duyuruldu.

İlgili sivil memur alımı başvuruları başladı ve devam ediyor. Kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir? Başvurular ne zaman sona erecek?

Alım Yapılacak Bazı Kadrolar:

* Şoför

* Uzman

* Teknik Ressam

* Memur

* Muhasebeci

* Mimar

* Kuaför

* Hizmetli

* Grafiker

* Teknisyen

Başvuracak Adaylarda Aranan Genel Şartlar:

* 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak

*  Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak

* 18 yaşını tamamlamış olmak

* Kamu haklarından mahrum bulunmamak

* Askerliğini yapmış veya ertelenmiş olmak

* Güvenlik soruşturması olumlu olmak

* Lisans, Ön lisans ve Ortaöğretim (lise) mezunları için 2016 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve her bir unvan için belirlenecek asgari puanı almış olmak

 Başvurular Nereden ve Nasıl Yapılacak? 

Başvurular, www.msb.gov.tr Genel Ağ adreslerinden 30 Aralık 2016-06 Şubat 2017 tarihi saat 17.00’a kadar yapılacaktır. Başvuru formunun Genel Ağ üzerinden doldurulması esnasında kişilere ait bir aday numarası belirlenecektir. Daha sonra bu numarayı kullanarak, kişisel bilgiler kontrol edilebilir, varsa değişiklikler yapılabilir. Başvuru bilgilerinin ve e aday numarasının gizli tutulması gerekmektedir.

Adaylar sadece bir unvan tercihi yapabilecektir. Birden fazla yapılan unvan tercihlerinde ilk sıradaki tercih dikkate alınacaktır.