Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı 2016/3 Açıktan Personel Alım İlanı Yayınlandı

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumlardan çeşitli nedenlerle ayrılmış olanlar, Sağlık Bakanlığı’nın belirttiği kadrolara başvuru yapabilecekler. Adayların yerleştirme işlemleri ilan edilen takvim çerçevesinde ve tercihleri doğrultusunda noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacaktır. Kura yeri ve saati internet adresinde duyurulacaktır.

Genel Açıklamalar:
* Kura başvuruları Persone Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak
* Adaylar verilen tercih sürecinde en fazla 10 tercih yapabilecekler
* 663 sayılı KHK sonrası Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında aday memur olarak görev yapmakta iken görevlerinden ayrılanların, sadece ayrıldıkları kurumun münhal kadrolarını tercih etmeleri gerekmektedir
* Tercih yapacak adayların 657 sayılı DMK’nın 48.maddesinde yer alan şartları taşımak
* Şoför kadrolarına başvuru yapacaklar için; en az lise mezunu olması ve şoför kadro unvanında daha önce çalışmış olmaları ve B, D, E sınıfı sürücü belgelerinden birisine sahip olduğunu belgelemesi gerekmektedir
* Kura sonucu yerleştirilenler, kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadrolara atanacaklardır

Başvuru İçin Gereken Belgeler:
* Adli sicil kaydı
* Askerlik durum belgesi
* Sağlık raporu
* Vesikalık fotoğraf
* Mal bildirim beyanı 

Başvuru Süreci: Sağlık Bakanlığı 2016/3 açıktan atama başvuruları PBS üzerinden 25 Kasım- 30 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılacak. 

Bir Yorum

  1. FETÖ dalgası veya başka nedenlerden dolayı önceden memur (657) olup da istifa edenler için verilen ilan olarak anladım???

  2. Açıktan kura ile atama yalnızca daha önce istifa eden sağlık memurları icinmi geçerli??