Personel Alımı

Sayıştay Başkanlığı 45 Kamu Personeli Alım İlanı Yayımladı

Sayıştay Başkanlığı kadrosunda eksik bulunan pozisyonlara personel alımı yapacağını duyurdu. 

Üniversitelerin ilgili birimlerinden mezun olmuş adayların başvuru yapabileceği personel alım ilanında açıklanan kadrolar ve başvuru sürecine ilişkin detayları aşağıda aktarıyoruz. 

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanına göre kurum 45 personel istihdamı yapacak. 

Sınav usulü ile yapılacağı duyurulan alımlarda ise Denetçi Yardımcısı alımı yapılacak. 

İlana başvuruda bulunacak adaylara yönelik yayımlanan başvuru koşullarını sizlerle paylaşıyoruz. 

İLANA BAŞVURU ŞARTLARI

Sayıştay Başkanlığı bünyesinde boş bulunan kadrolara yapılacak personel alım ilanlarına kurum tarafından istenilen talepleri karşılayan adaylar başvuruda bulunabilecek. 

Personel alımı sınavına başvuruda bulunacak adaylardan istenilen başvuru koşulları şu şekilde,

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel nitelikleri taşımak, Eleme sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1983 ve daha sonra doğmuş olmak), Sağlıkla ilgili, denetçilik görevini sürekli olarak yurdun her yerinde yapmasına engel bir durumu bulunmamak.

Bu şartların yanında adayların, Hukuki, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki en az dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olması isteniyor. 

SINAVA BAŞVURULAR

Sayıştay Başkanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı’nın sayfası üzerinden yayımlanan ve sınav usulü ile yapılacağı duyurulan personel alım ilanına başvurular 18 Nisan’da başlayacak olup ilana son başvuru tarihi 24 Nisan olarak duyuruldu.

İlana belirtilen tarihler arasında başvuruda bulunamayan adayların ise 30 Nisan’da geç başvuru yapabilecekleri bildirildi. 

Söz konusu sınava başvurular ise elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacaktır.