Personel Alımı

SGK 400 Kamu Personel Alımı Başvurularında Son Günler

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) taşra teşkilatına 400 adet Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alınacak. SGK personel alım ilanına başvurular başladı ve devam ediyor.

SGK personel alım ilanı başvuru şartları, başvuru süreci ve sınav süreci detaylarını ziyaretçilerimiz için derledik. İşte detaylar:

SGK 400 kamu personel alım ilanına; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSS P13, KPSS P23 ve KPSS P42 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak, görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak, kurumca açılan giriş sınavlarında iki defadan fazla başarısız olmamak şartlarına haiz olan adaylar başvuru yapabilecek.

Başvurular Ne Zaman Sona Erecek?

SGK personel alım ilanı başvuruları 31 Temmuz 2017 mesai bitiminde sona erecek. Başvurular, https://uyg.sgk.gov.tr/kdsinavbasvuru/AnaSayfa.do adresinden elektronik ortamda yapılacak.

Başvuru yaparken ) Elektronik ortamda doldurulan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu ve Yükseköğrenim diploması/geçici mezuniyet belgesi veya YÖK tarafından onaylanmış yabancı okullardan mezun olanlar için denklik belgesinin aslını ibraz etmek kaydıyla Kurumumuzca, noterce veya mezun olduğu üniversite tarafından onaylanacak örneği yüklenecek.

Sınava Katılmaya Hak Kazananların Açıklanması

Giriş sözlü sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi ve sınav yerleri 11 Ağustos 2017 tarihinde Kurumumuz internet sitesinde ilan edilecek olup adaylar belgelerini 31 Ağustos 2017 tarihi mesai bitimine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziyabey Cad. No:6 Balgat/ANKARA adresine posta ile veya hafta içi 09.00 – 17.00 saatleri arasında elden teslim edebilecektir. Başvurunun son günü saat 17:00 itibarıyla yukarıdaki adreste bulunan evrak kayıt birimine gerekli belgeleri ulaştırmayan adayların başvurusu tamamlanmamış sayılacaktır. İ

stenilen belgeler, aslı ve fotokopileri getirilmek suretiyle, Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlükleri veya İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından tasdik edilebilecektir.