Personel Alımı

THY Yetiştirilmek Üzere İkinci Pilot Aday Adayları Alıyor

Türk Hava Yolları yayımladığı ilanlar kapsamında personel alımlarına hız kesmeden devam ediyor. Kendi web sitesi üzerinde yayımladığı bu ilanlarla personel başvurularını değerlendiren Türk Hava Yolları (THY) yayımladığı bir ilanla da yetiştirilmek üzere ikinci pilot aday adaylarını seçmeye hazırlanıyor.

İlana yapılacak tüm başvurularda aşağıdaki şartların taşınması gerektiğini aktaran THY, ilgili ilana yabancı dil şartı sunmaktadır. Aşağıda ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Pozisyon Bilgisi:

İkinci Pilot Aday Adayı

ARANAN NİTELİKLER

Askerlik görevini tamamlamış olmak veya en az 2 yıl süreyle tecil ettirmiş, ettirebilecek olan,

Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun

Gerekli yabancı dil şartlarını taşımak,

Adli sicil kaydı bulunmuyor olmak,

THY bünyesinden veya diğer kuruluşlardaki görevinden disiplin suçu nedeniyle ayrılmamış, uzaklaştırılmamış olmak,

Boy ve kilo şartlarını taşımak

ARANAN ŞARTLAR

Yabancı Dil (İngilizce) Şartı — Son iki yıllık süre boyunca İngilizce dil sınavlarının birinden alınması gereken minimum puanı almak ve bunu belgelemek gerekmektedir.

TOEFL (IBT) : 75 (speaking : min.20) IELTS (Akademik) : 6 (speaking : min.6)

Fizik ve sağlık şartları: Erkek adaylar için boy 165 cm’den kısa, 190 cm’den uzun olunmaması, bayan adaylar için boy 160 cm’den kısa, 190 cm’den uzun olunmaması gerekmektedir.

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın (ICAO) Annex-1’deki ve JAR FCL-3’deki Ticari Havayolu Pilotu şartları kapsamında değerlendirilmek, belirtilen tarihte bunu belgeleyebilmek.

SON BAŞVURU TARİHİ:

31.12.2016