Kamu Personelleri

Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Taciz İddiaları Yüzünden İfade Verdi

Isparta’da Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne bağlı olan Yalvaç Sosyal Güvenlik Merkezi’nde müdür olarak görev yaptığı öğrenilen 46 yaşındaki A.K’nin tacizine maruz kaldıklarını iddia eden 2 kadın SGK personeli , Isparta Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı’na A.K hakkında şikayet de bulundu.

Şikayet sonrasında emniyet görevlileri A.K’nin oturduğu ev ve kurumdaki ofisine baskında bulundu. A.K isimli Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürünün 2 ev ve ofisindeki 2 bilgisayarına ve bir harici diskine el koyan emniyet görevlileri şahsın arabasında da arama yaptı. 
Polise verdiği ifadede Yalvaç’ta göreve başlamadan önce Antalya’da görevli olduğunu dile getiren A.K ; “orada kadın çalışanlarla samimi çalışırdık, birbirimize sarılır kucaklaşırdık” dediği ve Yalvaç’ta kadın memurların mouse kullandığı ellerini tutup iş öğretiyormuş bahanesiyle tacizde bulunduğu iddia ediliyor.

Yalvaç Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü A.K ‘nin özel bilgisayarını iş yerine getirdiği ve internetten pornografik içerikli sitelere girerek kasti olarak açık bıraktığı ve daha sonra dışarı çıkarak kadın görevliye masadaki boş bardaklarını almasını söyleyerek , söz konusu ahlaksız siteleri onun görmesini sağlamaya çalıştığı ifade edildi.

A.K çeşitli not kağıtlarına aşk sözcükleri şiirler yazıp masada bırakıp bayanların görmeleri için çaba sarf ettiği dile getirildi. Polis merkezinde ifadesi alınan ve hakkındaki suçlamaları reddeden A.K verdiği ifade de “Ben güzel sözleri öğrenmeyi seven biriyim. Bazen internette veya gazetede okuduğum güzel bir sözü unutmamak için not alıyorum. Durum sadece bundan ibaret” dedi. 45 Günlük rapor alıp Antalya’da oturan ailesinin yanına gittiği öğrenilen A.K’nin raporunun Psikolojik nedenlerden ötürü alındığı öğrenildi.

 Kamupersoneli.net