Kamu Personelleri

​Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama Kimdir?

​Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü görevine getirilen Ayhan Karayama Kimdir?

Ayhan Karayama Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde doğdu. 1968 Doğumlu Ayhan Karayama, ilk , orta ve lise öğrenimini memleketi Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde tamamladıktan hemen sonra Ankara’da üniversite hayatına başladı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünü bitiren Ayhan Karayama , aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni de bitirdi.

Ayhan KARAYAMA Hangi Görevlerde Bulunmuştur?

İş hayatına erken yaşlarda atılan Ayhan Karayama özel sektörde yatırım uzmanı olarak çalıştıktan sonra daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne milletvekili danışmanı olarak adım attı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Bakan danışmanlığı görevlerinde yapan Ayhan Karayama , 2004 senesinde Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi Olarak göreve başladı.  Bir süre TMO’da şube mdürüü olarakta görev yaptıktan sonra 7 Eylül 2006  tarihinde Araştırma Planlama ve Koordinasyon Dairesi’nin başkanlığı görevine geldi ve bir kaç ay sonra TMO genel müdür yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine atandı. 2006 senesinde Toprak Mahsülleri Ofisi’nin ilk fındık alımı operasyonunda Fındık Alım Genel Koordinatörü olarak gösterdiği üstün başarı nedeniyle Bakanlık tarafından ödüle layık görüldü.

27.02.2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar sonrasında TMO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atanan Ayhan Karayama iyi derecede ingilizce biliyor, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kamu gündemindeki gelişmelerden anında ve her yerde haberdar olabilmek için kamupersoneli.net android uygulamasını indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net