Kamu Personelleri

115 Meslek İçin Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunlu Olacak

Mesleki Yeterlilik Kurumu, çalışma standartlarının uluslararası boyutlara taşınması için yol haritası belirlemeye başladı. Yeni sistemde, 115 meslek grubu için mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale getirilecek. Mesleki Yeterlilik Kurumu, 2017 yılında 70 yeni mesleki standardını yürürlüğe koymayı hedefliyor.

Star’ın haberine göre; ilk başta tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlar için (48) mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale getirildi. Yapılan çalışmalar neticesinde, toplam 115 meslek için mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale getirilecek. 

MYK, mesleki yeterlilik belgesi için sınavlar düzenliyor. Bu zamana kadar yapılan sınavlar neticesinde, 92 bin 952 kişi sınavlarda başarı göstererek mesleki yeterlilik belgesine sahip oldu. 

İŞKUR’dan İşsizlere Destek !
İŞKUR işsiz olan vatandaşların, çalışma hayatından kopmamaları için çeşitli faaliyetler düzenliyor.  İşkur’un düzenlediği, toplum yararına çalışmadan faydalanan işsiz sayısı her geçen gün artıyor. 10 aylık süreyle açılan projeye 152 bin 920 işsiz katıldı. 

İŞKUR Sayesinde 592 Engelli Patron Oldu !
İş Kurumu vatandaşlara verdiği destekle, kendi işlerinin patronu olma imkanı da veriyor. İşkur, kişi başına 36 bin TL hibe vererek 592 engelli vatandaşın kendi işinin patronu olmasına imkan sağladı. 

Kamupersoneli.net|ANKARA