Kamu Personelleri

1500 ASDEP Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Aile Bakanlığı’nın ASDEP kapsamında alacağı 1500 personel alımı sonuçları merakla bekleniyor ancak sonuçlar bayram sonrasına kalmış durumdadır. Sayın Bakanımızın sürecin hızlandırılması talimatı verdiği ve Temmuz ayı içinde atama sürecinin tüm illerde tamamlanmasını istediği öğrenildi.  

ASDEP Sonuçları Neden Gecikiyor?

81 il farklı tarihlerde başvuru alıp farklı tarihlerde mülakatları yapmıştır. İl Müdürlükleri değerlendirme sonuçlarını Bakanlığa bildirmektedir. Aile Bakanlığı da il bazında değerlendirmelerini ve güvenlik soruşturmalarını yaptıktan sonra listeleri tekrar il müdürlüklerine göndermektedir. Gecikmenin asıl sebebi güvenlik soruşturmalarıdır. Diğer kurumların personel alımlarında da benzer gecikmeler yaşanmaktadır.

ASDEP Alımları Her Sene Olacak Mı?

Aile Bakanlığı, ASDEP kapsamında 2016’da 1500, 2017’de 1500 olmak üzere şu ana kadar 3 bin personel almış olacaktır. 2023’e kadar toplamda 7500 personele ulaşmak hedefleniyor ve her sene belirli sayıda personel alınması planlanıyor. Yani 3 bin dışında 4500 personel daha alınacaktır. 4500 personel alımı 2023’e kadar parça parça alınacak olup ortalama her yıl 750 personel alımı yapılacaktır. Mevcut ASDEP personellerinden görevinden ayrılan olursa da yine yerine personel alımı yapılacaktır.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) | Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum