Kamu Personelleri

2023 Yılına Kadar 7500 ASDEP Görevlisi Alınacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ASDEP kapsamında 1500 personel alımını birkaç il dışında tamamlandı. Gruplar halinde personellere hizmet içi eğitimler verilirken 2023 yılına kadar toplamda 7500 personel alınacağı açıklandı.
 
Ulusal istihdam stratejisinin son toplantısında ; “Sosyal yardım ve hizmet alanında ‘Sosyal Destek Danışmanı’ modeli çerçevesinde aile odaklı bir sistem kurulacaktır.” tedbiri kapsamında ASPB adına söz alan Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Tolunay SANDIKLIOĞLU, Aile Sosyal Destek Programı kapsamında ASPB olarak sosyal desteğe ihtiyaç duyan kişilere hızlı ve doğru bilgilerle ulaşacak ve ihtiyaca en uygun sosyal desteği vermek amacıyla ASDEP görevlisi istihdam ettiklerini, 2016 yılı itibarıyla 1500 kişinin işe alındığını ifade etmiştir. Ayrıca SANDIKLIOĞLU, 2023 yılına kadar 7500 ASDEP görevlisi alınarak, öncelikle dezavantajlı ailelerden başlamak üzere daha sonra aynı Sağlık Bakanlığındaki aile hekimliği uygulamasına benzer bir uygulama ile Türkiye’nin bölgesel olarak risk haritalarının da çıkartılmasının hedeflenmekte olduğu bilgisini vermiştir.
 
ASDEP kapsamında 2017 yılında da 1500 personel alımı yapılacak olup ASDEP görevlisi sayısı 3 bine çıkacaktır. İlerleyen yıllarda da personel alımları her yıl belli miktarlarda alınıp 2023 yılına kadar 7500 personel alınmış olacaktır.


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Bir Yorum

  1. 2018 asdep alımları ne zaman olacak.umarım yaş sınırı olmaz