Kamu Personelleri

7 Bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alım İlanları Bekleniyor

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde 6 ilde 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağının haberini yapmıştı. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatını belirtmiştik. Bu kapsamda halihazırda 5 bin 392 olan kadro sayısı kademeli olarak artırılacak.

Sonraki süreçte 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadro tahsisinin arından İl Valilikleri vatandaşları resmi web adreslerinde yayımladıkları duyuru ve ilanlarla bilgilendirecekler.

Bekçi alımı yapılacak iller ise şöyle;

* Ankara
* Mersin
* Adana 
* Gaziantep
* Hatay

ARANAN ŞARTLAR

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımına başvuru yapacak olan adaylardan Türk vatandaşı olmak, lise ve dengi okul mezunu olması ve başvuru yaptıkları illerde en az bir yıl ikamet etme şartı aranıyor. Ayrıca başvuru yapacak olan adayların 30 yaşından büyük olmaması gerekiyor. Başvuru yapacak olan adaylardan görev yapmasına engel bir hastalığı bulunmaması, ağır hapis cezası veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmama şartları aranmaktadır. 

Konu ile ilgili olarak adaylardan yaş şartının esnetilmesi talebi geldi. >> İlgili Haber İçin Tıklayınız.

BEKÇİ ALIM İLANLARI BEKLENİYOR

Binlerce çarşı ve mahalle bekçisi adayından aldığımız geri bildirim ve yorumlarda bekçi alımı ilanlarının biran önce yayımlanması talep ediliyor. 

Bir Yorum

  1. yaş şartı kesinlikle kaldırılma bıktık artık her yerde yaş sınırı.

  2. Bir an önce başlasın yazılı sınav ne alaka ya Allah için

  3. Güzel haber ama yaş şartı sorun en çok mağdur olanlar 30,45 yaş arası kişiler zaten yaş şartı kaldırılmalı.

  4. Arkadaslar bu bir fırsattır degerlendirin bir daha boyle bir firsat elinize gecmez bende bekciym

  5. herhangi sertifika isteniyor mu ? güvenlik sertifikası vs

  6. Büyük devlet abilerim Allah aşkına yaş sınırı 30 demiş Diniz 40 yaşını doldurmuş bir adamı fabrika dahi almıyor onlar ne iş yapsın yaş 40 olsun

  7. Kpss de yaş şartı yokken alımlarında neden yaş şartı var bizler 15 yıldır bekliyoruz yaş oldu 41 ben iş sahibi oluyumm derken 4 tane daha işsiz oğlum oldu

  8. Yas sınıri ve mezunuyet ayricaklarini kaldirin bu ne yaa geenclerin onunu acin 40 yas altindaki kisiler hep genctir olgunluk yasi 40 ustudur. Lutfen genclerin onunu acin !!

  9. 1986 lıyım daha 31 girmedim kayıt olamazsın dediler

  10. Her yerde yaş şartı yaş şartına takılmışlar kaldırsınlar artık ya da 38 lere çıkartsınlar yaş şartından çok mağdur durumda olanlar var yetkililere sesleniyorum şu yaş şartını esnetin 37-38 lere çıkartın gençler üniversiteyi okumuş bir işe yaramamış tekrar yeni bir bölüm okuyorlar yaş olmuş 38 bu adam neyapsın yaştan mağdur bu yaş sorununa hep birlikte dur demeliyiz milletce

  11. ön lisans mezunu baş vuramıyormu bizimde işe ihtiyacmız var

  12. Peki bekçi bey on lisans olanlar başvuru yapamıyor mu ki sizin bilginiz vardır şimdi