Kamu Personelleri

700 Kişilik Bordo Bereli Alımı için Yoğun Talep

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın ilk defa dışarıdan yapacağı subay, astsubay alımı için başvurularda büyük yoğunluk yaşanıyor. Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sayfasından 7 Kasım 2016 tarihinde geçilen duyuruyla Özel Kuvvetler Komutanlığı’na dış kaynaktan Muvazzaf Subay ve Astsubay Alımı yapılacağı bildirilmişti.

Söz konusu alımlarla ilgili Milli Savunma Bakanı Sn. Fikri Işık sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Fikri Işık, 700 kişilik subay ve astsubay alımı için kısa sürede on binlerce başvuru alındığını bildirdi. Özel Kuvvetler Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin göz bebeği konumunda.

TSK’nın en seçkin askerlerinin yer aldığı Özel Kuvvetler Komutanlığı, bu seneye kadar personelini TSK mensupları arasından gönüllülük esasına göre seçiyordu. Özel Kuvvetler Komutanlığı Personeli zorlu eğitimlerden geçtikten sonra özellikle terörle mücadelede kilit görevlerde yer alıyor. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde hainlerin hedeflerinde yer alan Özel Kuvvetler Komutanlığı, Yeni Ömer Halisdemir’ler yetiştirmek üzere ilana çıktı. Konu ile ilgili tüm detayları Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sayfasından takip edebilirsiniz.