Kamu Personelleri

Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı Adaylığı Alımı Başlıyor! Sıra İKM ve Zabıt Katibi Alımlarında

Adalet Bakanlığı tarafından Haziran ayında yapılacak olan 275 Hakim ve Savcı adaylığı alım ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilana başvuruların ne zaman ve nasıl yapılacağını aşağıda ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Ayrıca konu ile ilgili olarak Hakim ve Savcı adaylığı alım ilanının yayımlanması ile beraber akıllara infaz koruma memuru ve zabıt katibi alımlarının ne zaman yapılacağı sorusunu getiriyor. 

HAKİM ve SAVCI ADAYLIĞI ALIMI BAŞVURU DETAYLARI

Adalet Bakanlığı 2750 Hakim ve Savcı adaylığı alım ilanına başvurular 6 Nisan 2017 tarihinde başlayacak. Ayrıca söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylar en geç 13 Nisan 2017 tarihine kadar başvurularını yapacaklardır. Söz konusu Hakim ve Savcı adaylığı yazılı yarışma sınavı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanacaktır. Sınav 3 Haziran 2017 tarihinde Ankara’da yapılacaktır.

ZABIT KATİBİ ve İKM ALIMLARI BEKLENİYOR

Konu ile ilgili olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından bir açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bakanlık bünyesinde zabıt katibi, mübaşir ve infaz koruma memuru olarak istihdam edileceğini ifade etmişti. Bu bağlamda Hakim ve Savcı adaylığı ilanının yayımlanmasının ardından adaylar zabıt katibi ve infaz koruma memuru alımı ilanlarının da bir an önce yayımlanmasını talep ediyorlar. Ayrıca Adalet Bakanlığı personel alımları 2017 yılı içinde istihdam seferberliği kapsamına yapılacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Zabıt katibi alımlarının kpss puanı 60 a düşürülmeli..