Kamu Personelleri

Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Zabıt Katibi adayları sabırsızlıkla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan gelecek Zabıt Katibi alımı açıklamasını bekliyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve bir çok etkinlikte; 2016 yılında çok sayıda zabıt katibi alımı yapılacağına dair açıklamalarda bulunmuştu. Ancak bu açıklamaların somut bir adıma geçmemesi adayları tedirgin etmeye başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın; ” Haziran ayı sonuna kadar Adalet Bakanlığına 3 Bin personel alınacağını” açıklamasından sonra adaylar sabırsızlıkla Haziran ayının sonunu beklemeye başladı.

2014 KPSS puanı ile yapılacak olan alımların gecikmemesi gerektiğini savunan adaylar; alımların 2016 KPSS sonrasına sarkmasından endişe ediyor. Alımların sınav sonrasına sarkması durumunda 2014 KPSS puanının geçersiz sayılacak.

Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklamalardan sonra adaylar, alım yapılacak olan zabıt katipliği, infaz koruma memurluğu ve diğer ünvanlarda sınavlara resmi ve özel kurslara katılarak hazırlık yaptı. Hatta bir çok aday yapılacak olan mülakat ve sınavlara iyi bir hazırlık yapabilmek amacıyla mevcut çalıştıkları özel işlerden de ayrılarak sınav hazırlığına ağırlık vermiş durumda ve Adalet Bakanlığı’ndan gelecek olan ilanı bekliyor.

2016 Adalet Bakanlığı Personel Alımı için ilanın kısa bir sürede yayımlanacağı bekleniyor. Yayımlanacak olan personel alımlarına başvurular 2014 KPSS ile olacaktır.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, adalet bakanlığı haberlerinden, personel alım ilanlarından ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net adresini takipte kalın.

Kamupersoneli.net  | Ankara

Bir Yorum

  1. bu haberi yaptığınız için size teşekkür ediyoruz. haziran ayı geçti ama hala ilan çıkmadı

  2. ınfaz koruma memuru alımıda beklıyoruz bakan bey 7.500 ınfaz koruma memuru alınacagınıda belırtmıştı zabıt aktıplıgının yanınada hazıran sonu oldu hala ılandana ses yok ınş bıran once cıkar

  3. sayın bakanım sözünüze itimat ederek aylardır ellerimiz patlayana kadar klavye çalıştık. büyük emek verdik. ayrıca kpss puanlarımız yanmak üzere ve de en önemlisi yaş şartından ötürü bu son hakkımız. lütfen bizi mağdur etmeyin sayın bakanım. zaman daraldığından içimizde büyük korku var.

  4. ilanı bir an evvel vereceğinizden ve bizleri mağdur etmeyeceğinizden emin olmanın rahatlığıyla sizlere bir kez daha selamlarımızı iletmek istiyoruz sayın bakanım. bizi haber yaptığınız için de sizlere de teşekkür ediyoruz efendim saygılar…

  5. arkadaşlar 2014 kpss puanı 14 temmuza kadar geçerli haziran ayına kadar 3000 zabit katibi alımları için twitter bekir bozdağ ile iletişime geçin en azından sesimizi duyururuz

  6. değerli site yönetimi, öncelikle gerçekten işinizi özveri ile yaptığınız ve sesimizi duyurduğunuz için teşekkür ederiz . Sizlerden isteğimiz şudur ki, Kyk alımının mülakat sonuçlarının açıklanması için nasıl Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı ile birebir görüştü iseniz, bu zabıt katipliği için de Adalet Bakanlığı ile görüşüp en azından olumlu olumsuz net cevap alıp bizlere dönüş yaparsanız sizlere çok dua edeceğiz, emekleriniz için teşekkür ediyor, iyi bayramlar diliyoruz.

  7. Evet bende bakanimizin beyani uzerine 3 aylik bir kursa yazildim ve 2 aydirda evde zaman ayirip klavye calismasi yapmaktayim sayin bakan beyin sozune guvenerek ve yastan dolayi son sansimi denemek istiyorum ama hala ilanin cikmamasi bende hayal kirikligi olusmaya basladi suana kadar 2014 kpss ile olmayacak diye bir beyanatta bulunmayinca verilen soz tutulur dusuncesindeyim milleti temsil eden bir yonetim sozunu tutmama gibi bir luksu oldugunu dusunmuyorum saygilarimla