Kamu Personelleri

Aile Bakanı Oluşacak Personel Açığını Kapatmak için Talimat Verdi

 Aile Bakanlığı Personel Açığının Kapatılması için Gerekli Talimatları Verdi

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya , tarafından 81 il müdürlüğüne, Darülaceze Başkanlığı ve merkez teşkilatına bir genelge gönderdi. FETÖ ile mücadele için atılacak adımları içeren genelge’de bakanlık içerisinde FETÖ ile bağlantılı personelin tespiti için çalışmaların hızlandırılması talimatı içerirken, aynı zamanda bakanlık içerisinde oluşacak personel açığının giderilmesi için gerekenlerin yapılması talep ediliyor.

Genelgeye göre, FETÖ ile aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olduğu değerlendirilen tüm kişilerin de bakanlıkla ilişkisi kesilecek, bu kapsamda ortaya çıkacak personel ihtiyacı konusunda da valilikler ve il müdürlükleri gerekli tedbirleri alacak. Bakanlığın izni ile faaliyet gösteren “özel bakım merkezleri, özel huzurevi, özel aile danışma merkezleri ile özel kreş ve gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüpleri” gibi kuruluşlardan, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ’ye aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olanlara yönelik, iş ve işlemler ivedilikle başlatılacak, kapatma işlemi gerçekleştirilecek, suç teşkil eden fiiller yönünden adli mercilere derhal bildirimde bulunulacak. Bu durumdaki kuruluşlarla ilgili 667 sayılı KHK’nın ikinci ve üçüncü maddelerinde yer alan hükümler uygulanacak.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. darbe girisiminden once taseron iscilerine kadro verilecekti. simdi tam zamani degil mi? neden 1 tasla 2 kus vurulmuyor?