Kamu Personelleri

Aile Bakanımız Koltuğunu Korudu, Adaylar ASDEP Açıklansın İstiyor

Yeni Bakanlar Kurulu’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül SAYAN KAYA görevine devam eden isimler arasında. Yazı dizimizin beşincisini ASDEP sonuçlarını bekleyen adayların yoğun talebi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ayırıyoruz.

Sayın Bakanımızdan En Önemli Talep: ASDEP

Aile Bakanlığı ASDEP kapsamında 81 ilimize 1500 personel alımı gerçekleştiriyordu. Birçok ilin mülakat sonucu bekleniyor ama güvenlik soruşturması gerekçe gösterilerek sonuçlar şu ana kadar hiçbiri açıklanmadı. Hayatlarına yön vermek isteyen adaylar uzun personel alımı sürecinin bir an önce sonlandırılmasını talep ediyor. Ayrıca il müdürlüklerinden görevinden ayrılan personelin yerine yedek listeye göre personel alınması isteniyor.

Ek Ders Karşılığı ve Taşeron Sorunu Bekliyor

Aile Bakanlığı bünyesinde kadrolu personelin yanı sıra ek ders karşılığı çalışan veya taşeron olarak çalışan personel de vardır. Taşerona kadro verileceği müjdesi verildiği günden beri Bakanlık çalışanları kendileriyle ilgili bir düzenleme yapılır mı düşüncesiyle umutlarını sürdürmektedir. Aynı bölümü bitirenler aynı işi yapmalarına rağmen farklı statüde istihdam edilmektedirler. Bakanlıktan bununla ilgili çalışma beklentisi var.

Değerlendirme: Kamupersoneli.net olarak yeni dönemde Sayın Aile Bakanımıza başarılarının devamını diliyoruz. ASDEP sonuçlarını adaylar kaygıyla beklemektedir, temennimiz bu ay içinde sürecin tamamlanmasıdır.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. yazıklar olsun…bu kadar insan mağdur ediliyor su an…atama için bir imza bile atamayacaksanız o koltukta ne işiniz var???…..