Kamu Personelleri

Aile Bakanlığı'ndan FETÖ Genelgesi ! O Kuruluşlar da Kapatılacak !

  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik mücadele kapsamında 81 il müdürlüğü ve merkez teşkilatı ile Darülaceze Başkanlığı’na genelge gönderdi.

Bakan Kaya genelge ile FETÖ ile irtibatı bulunan özel kuruluşlara yönelik kapatma işlemlerinin gerçekleştirilmesi, 15 Temmuz’da şehit olanların yakınları ile gazilere yönelik iş ve işlemlerin de hızla başlatılması talimatını verdi. 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya imzasıyla bakanlığın 81 il müdürlüğü, merkez teşkilatı ve Darülaceze Başkanlığı’na FETÖ ile etkin bir şekilde mücadele edilmesi, bu yapı ile bağı olan özel merkezlere karşı dikkatli olunması ve 15 Temmuz gecesi şehit olanların yakınları ile gazilerin ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla bir genelge gönderildi.

Genelgede, 667 ve 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ler (KHK) ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu saptanan, FETÖ yapılanması ile aidiyeti veya ilgisi bulunan özel eğitim, sağlık kuruluşları, özel öğrenci yurtları, vakıf yükseköğretim kurumları, sendika, konfederasyon ve federasyonlar ile özel radyo ve televizyon kuruluşları, gazete, dergi ve yayınevlerinin kapatıldığına işaret edildi.

 Bu kapsamda genelgede, bakanlığın sosyal yardım ve sosyal hizmet faaliyetlerine ilişkin gönüllü kuruluşlar ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yürütülen sosyal hizmet ve sosyal yardım faaliyetleri çerçevesinde, 667 sayılı KHK gereğince kapatılan özel eğitim kurumu, vakıf, dernek gibi tüm kuruluşlarla daha önce imzalanan protokol ve sözleşmelerin yürürlükten kaldırıldığı ifade edildi. 

– Kreş, huzurevi gibi kuruluşlar için “FETÖ” uyarısı

Genelgeye göre, FETÖ ile aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olduğu değerlendirilen tüm kişilerin de bakanlıkla ilişkisi kesilecek, bu kapsamda ortaya çıkacak personel ihtiyacı konusunda da valilikler ve il müdürlükleri gerekli tedbirleri alacak.

Bakanlığın izni ile faaliyet gösteren “özel bakım merkezleri, özel huzurevi, özel aile danışma merkezleri ile özel kreş ve gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüpleri” gibi kuruluşlardan, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ’ye aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olanlara yönelik, iş ve işlemler ivedilikle başlatılacak, kapatma işlemi gerçekleştirilecek, suç teşkil eden fiiller yönünden adli mercilere derhal bildirimde bulunulacak. Bu durumdaki kuruluşlarla ilgili 667 sayılı KHK’nın ikinci ve üçüncü maddelerinde yer alan hükümler uygulanacak.

– 15 Temmuz mağdurları için “krize müdahale komisyonları” kurulacak 

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde zarar gören vatandaşlara yönelik iş ve işlemlerin hızla tamamlanması çalışmalarının yürütülmesi ve koordine edilmesi amacıyla il müdürlükleri tarafından asgari üç kişinin yer alacağı “krize müdahale komisyonları” oluşturulacak.

FETÖ/PDY silahlı darbe teşebbüsü nedeniyle korunmaya, bakıma, yardıma ihtiyacı olduğu tespit edilen bireyler hakkında bilgiler derhal temin edilecek, iş ve işlemler de mevzuat uyarınca başlatılacak.

Darbe girişimi sonucu şehit ve gazi olan vatandaşların ailelerinden ekonomik güçlük içerisinde olan veya yaralanma gibi durumlar nedeniyle ekonomik güçlük içerisinde olacağı değerlendirilen kişilerin çocukları için de, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri hakkında yönetmelik kapsamında üç katına kadar geçici yardım hızla yapılacak. Ayrıca süreli ekonomik desteğe ihtiyacı olanlara da bu destek sağlanacak.

– İşlem başlatılan ailelerin durumu 

Koruyucu aile, evlat edinme, sosyo-ekonomik destek gibi bakanlık hizmet modellerini yürüten aileler hakkında, FETÖ/PDY silahlı darbe teşebbüsü kapsamında işlem başlatıldığının öğrenilmesi durumunda, korunmaya, bakıma veya yardıma ihtiyacı olan çocuk, engelli, yaşlı gibi bireylere yönelik iş ve işlemler de ivedilikle yapılacak.

FETÖ/PDY silahlı darbe teşebbüsü sırasında şehit olan vatandaşların aileleri ile gazi olan vatandaşlara yönelik yardım, hizmet ve muafiyetlere yönelik iş ve işlemler de ilgili mevzuat gereğince başlatılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, ilgili birimleri, genelge doğrultusunda yürütülecek tüm çalışmalarda her türlü tedbirin alınması, hizmetlerin herhangi bir aksamaya meydan verilmeden sürdürülmesi ve yapılan iş ve işlemler hakkında bakanlığın ilgili birimlerine bilgi verilmesi konusunda da talimatlandırdı.

AA
Kamupersoneli.net