Kamu Personelleri

ASDEP Mülakatları Gecikiyor Mu?

Aile Bakanlığı, ASDEP kapsamında 1500 taşeron meslek elemanı alımı yapmaktadır. 81 il müdürlüğü personel alımlarını gerçekleştiriyor ancak bazı illerde işe başlama tarihleri ile mülakat tarihleri uyuşmamaktadır. 

İstanbul 144 Kişi Alacak
 

-15 Nisan’a kadar başvurular alındı. 6 Mayıs’ta mülakata girecek 576 kişilik liste yayımlandı ancak mülakat tarihleri henüz açıklanmadı. İhale bilgilerinde de işe başlama tarihi 1 Mayıs 2016 olarak gözükmektedir. 

Manisa 20 Kişi Alacak
 

-İl Müdürlüğü 4 Mayıs’ta ilana çıktı, 9 Mayıs’a kadar İhaleyi alan şirkete başvurulmasını istiyor. Ancak ihale bilgilerinde işe başlama tarihi 01.05.2016 olarak gözükmektedir. İhaleye alan şirket belliyse 1 Mayıs’ta ASDEP görevlilerinin işe başlatılması gerekirdi. 

Osmaniye 14 Kişi Alacak
 

-Başvurular yapılmış ve mülakat listeleri yayımlanmıştı. Daha sonra ihale iptal edildi ve ihalenin tekrar yapılacağı belirtilmiştir. Yeni ihalede işe başlama tarihi 1 Haziran’dır. Mülakat listeleri de il müdürlüğünün web sitesinden kaldırılmıştır. 

DEĞERLENDİRME: İhalelerin iptal edilip veya edilmemesi durumuna göre işe başlama tarihleri değişmektedir. Mülakatlarda geciken iller olabilir. Konunun teknik boyutuyla ilgili il müdürlüklerinin bilgilendirme yapması faydalı olacaktır. Ayrıca ASDEP ekibinde 1 kadın /1 erkek olacağı ifade edilmişti. Bazı iller mülakat sonuçlarını açıkladı, sonuçlara göre işe başlayacak elemanların yarısının kadın, yarısının erkek olması gerekirdi, bazı illerin buna dikkat etmeden sonuç açıkladığı gözükmektedir.