Kamu Personelleri

Başbakanlıktan Önemli Duyuru: Kurumlarınıza Ait Bilgileri Sosyal Medyada Paylaşmayın

Başbakan Binali Yıldırım Başbakanlık çalışanlarını kullandıkları sosyal medya profilleri kapsamında bir genelgeyle uyardı. Başbakan yıldırım sosyal medyada kurumsal kimliklerin kullanılmamasını isterken, memurların sosyal medya hesaplarında kurumlara ait ibare, logo, konum gibi paylaşımlarda bulunmamaları hakkında talimat verdi.

Haber Türk Gazetesi yazarı Volkan Yanardağ’ın haberine göre, Yıldırım imzalı genelge, Başbakan yardımcılıkları ve Başbakanlık merkez teşkilatına gönderildi.


Genelgede, Devlet Memurları Kanunu’na dikkat çekildi. Kanunda, “Devlet memurları kamu görevlileri hakkında basma, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi ve demeç veremezler. Bu konuda gerekli bilgi ancak bakanın yetkili kılacağı illerde valiler veya yetkili kılacağı görevli tarafından verilebilir” hükmünün yer aldığı anımsatılan genelgede, şunlar kaydedildi:

BAĞDAŞIR NİTELİKTE OLMALI

Bu çerçevede kamu görevlileri yetkili makamların izni olmaksızın hükümetin siyasi, ekonomik ve sosyal politikalarına yönelik kararları ile kamu görevlileri hakkında bilgi ve demeç veremezler. Ayrıca, devlete bağlılık ve tarafsızlık yükümlülüğü içerisinde olan kamu çalışanlarının sosyal medyadaki paylaşımlarının mevcut statü, görev ve sorumluluklarıyla bağdaşır nitelikte olması gerekmektedir.

AMİRLER TEDBİR ALSIN

Bu itibarla kamu görevlilerinin sosyal medya hesaplarını kullanırken görevlerinin gerektirdiği dikkat ve özeni göstermeleri, sosyal medya vasıtasıyla kurumlarına ait ibare, logo, konum gibi paylaşımlarda bulunmamaları, yetkilendirilmedikçe görevleri hakkında bilgi vermemeleri, bu mecralarda kurumsal kimliklerini kullanmamaları, gerekli özen ve sorumluluğu göstermelerini sağlamakla yükümlü amirlerin de aksi yönde hareket eden çalışanları hakkında gerekli tedbirleri almaları hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. 

Kamupersoneli.net