Kamu Personelleri

Belediyeler Memur Alımları için Sınava Çıksın Önerisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çalışmaları süren taslağa göre , belediyeler içerisinde sözleşmeli çalıştırılacak kadroların genişletilmesi talep ediliyor.

Belediyelerdeki uzman, memur, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, itfaiye, zabıta , muhasebeci ve şoförleri sözleşmeli olarak olması talep edildi.

Belediyeler genel hükümler doğrultusunda DPB aracılığıyla memur alımı yapıyor. Fakat genel itibariyle belediyelerin merkezi sistemle memur alımını tercih etmediklerinin altı çizilerek şu yöntem önerildi ;

“KPSS’den belli bir taban puan alanlar arasından belediyelerce yapılacak sınavla memur alınabilmesi. Memur alım ilanının kamu kurumlarına işçi alımlarında olduğu gibi il düzeyinde yapılması. İl düzeyinde yeterli talebin olmaması halinde ulusal düzeyde ilana çıkılması. Bağlı İdare Personelinin 4483 Sayılı Kanun Kapsamına Alınması. Diğer Kurumlardaki Nitelikli Personelin Belediyede Çalıştırılmasının Özendirilmesi. Üst Yöneticilerin Görev Süresinin Sınırlandırılması. İSKİ daire başkanları ve belediye başkan yardımcılarının ek göstergelerinin büyükşehir daire başkanlarıyla eşitlenmesi.”

 Kamu personeli alım haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Bu yolla yapılacak alımlar torpil konusunu gündeme getirebilir. En iyi yöntem merkezi alımdır. Belediyeler 4001 kodu ile alım yapmayı bırakmalıdır. Yerel yönetimi, belediye kanununu bilmeyen kişiler belediyede memur ve zabıta oluyor!!!