Kamu Personelleri

Bilişim Sektörü İstihdamı 1. Çalıştay Raporu

Ulusal İstihdam Stratejisi tarafından 16 Ekim 2016 tarihli bilişim sektörü istihdamı 1. Çalıştay raporu yayınlandı. Çalıştay raporu hakkında Ulusal İstihdam Stratejisinden yayınlanan açıklamada, mevcut politikalarla ilgili uygulamada yaşanan sorunların analiz edilmesi, iş gücü piyasasının önceliklerinin belirlenmesi, istihdam alanlarında ihtiyaç bulunan teşvik ve desteklerin tespit edilmesi ve 3 yıllık ihtihdam stratejisi ile ilgili olarak tüm aktörlerin söz konusu sürece dahil olmasının amaçlandığı 1. Çalıştay 23 – 24 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.  

İlgili Çalıştay kapsamında her kesen ve sektör için akademisyenler tarafından Çalıştay raporları hazırlanmıştır. Hazırlanan raporlar 22 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen 2. Çalıştay’da ele alınmıştır. 

Bilişim Sektörü İstihdamı 1. Çalıştay Raporu

Bilişim sektörü istihdamı Çalıştay raporunda şu açıklamaya yer verilmiştir;

Yayınlanan Açıklama

” Bu çalışmada Türkiye’de Bilişim Sektörünün mevcut durumu incelenmektedir. Bu kapsamda Bilişim Sektörü, bilgi ve iletişim teknolojilerine (BİT)  ve Ar-Ge harcamalarına ait çeşitli istatistikler ile hem Dünya’daki konumu ortaya konulmaya çalışılacak, hem de Türkiye’deki durumu ele alınacaktır. Ülkemizde BİT ile ilgili yeterli sayıda istatistik mevcut değildir. Bu nedenle sektörün temel göstergeleri itibariyle incelemeler yapılmaya çalışılacaktır. İlk olarak bilişim ile BİT kavramları ele alınacaktır. BİT sektörünün günümüzdeki ekonomik dönüşüm içindeki yerinin tartışılmasından sonra sırasıyla Dünya’da ve Türkiye’de sektörün durumu çeşitli istatistiki göstergeler çerçevesinde incelenecektir. Mevcut durum ortaya konulduktan sonra ülkemizde sektörün önündeki fırsatlar ve sorunlar sırasıyla ayrı başlıklar altında ele alınacaktır. İzleyen başlıkta da ülkemizde sektör ile ilgili gerçekleştirilen politik adımlar ele alınacaktır. ” 

Ayrıca yayınlanan raporda, istihdamın dünyadaki mevcut durumu, Türkiye sektörünün genel görünümü, Türkiye’de bilişim sektörünün önündeki fırsatlar, bilişim sektörünün sorunları, yenilikçilik ve girişimcilik çalışmaları, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin durumları, iş gücü piyasası sorunları vb. gibi konuların açıklamaları ve tabloları yer almaktadır.