Kamu Personelleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1500 Personel Alımı için Müjdeli Haber Bekleniyor

Bakan Özhaseki, 1500 Atama Müjdesini Verecek Mi?

Mart ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı eski Bakanı Fatma Güldemet SARI,  Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün personel ihtiyacı için “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün personel ihtiyacını gidermeye yönelik çalışmalarımız kapsamında Maliye Bakanlığımızdan personel talebi istedik. Türkiye geneli için 1.162 adet 4A kadrosundan, 1.500 adet de 4B kadrosundan personel talebimiz gerçekleşmiştir. Bunun da cevabını bekliyoruz.” şeklinde açıklama yapmıştı.

Aradan 5 aylık süre geçmesine rağmen personel alımlarıyla ilgili bir hareketlilik yok. Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ’nin personel alımlarına dair bir açıklaması yok ancak 18 Temmuz’da Star gazetesi’nde “Tapularda çalıştırılacak sözleşmeli memur için Maliye Bakanlığı’ndan talepte bulunuldu. Maliye’den edinilen bilgilere göre talep edilen 1.500 personel nitelikli işlerde çalıştırılmak üzere alınacak. KPSS puanı ile alınacak teknik personel tapulardaki iş yoğunluğunu azaltmak için kullanılacak. Edinilen bilgilere göre personel alımı Maliye’ye bütçe olarak ilave bir yük getirmeyecek. Personel gideri döner sermaye gelirinden karşılanacak. “ şeklinde bir haber yayımlandı.

Atama bekleyen adaylar bu haberler karşısında umutlanmaktadır. Sayın Bakanın ve bürokratlarının personel alımlarıyla ilgili açıklama yaparak müjde vermesinin zamanının geldiğini düşünüyoruz. KPSS’den yüksek puan almış adaylar 1500 personel alımının bir önce onaylanmasını ve ilana çıkılmasını umutla bekliyor.

 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Bir Yorum