Kamu Personelleri

Ceyhun İrgil'den Sosyal Hizmet Mezunları İçin 2 Önerge

Sosyal Hizmet mezunlarının istihdamına yönelik iki adet soru önergesi verilmiştir. Söz konusu önergenin ilki ASDEP alımlarına yöneliktir, ikincisi okul sosyal hizmetiyle ilgilidir.

Meclise Verilen Soru Önergeleri:

KAMUPERSONELİ.NET DEĞERLENDİRMESİ:  Sosyal Hizmet alanı Türkiye’de gelişen bir alandır. İstihdam anlamında da bu bölümlerden mezun olanların önü açıktır diyebiliriz ama bütçe kısıtlaması yüzünden kadrolar atamaya açılmamaktadır.

Adalet Bakanlığı, üniversiteler, Aile Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve daha birçok kurum sosyal çalışmacı istihdam etmektedir ama yeteri kadar kadro atamaya açılmamaktadır. ASDEP alımları sosyal hizmet mezunları için de bir umuttur, 2017 yılında yeni alım olursa sosyal hizmet mezunlarının da yüzü gülmüş olacaktır.

Zeki KARA/ KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER


Bir Yorum

  1. Bekçi alımı tekrar olacak mı. Olacaksa ne zaman olacak. Yetkililerden açıklama bekliyoruz

  2. Sayın milletvekili milletin vekili olduğunu unutup sadece sosyal hizmet mezunlarının vekili gibi konuşmuş.burda ötekileştirmenin ayrıştırmanın ne lüzumu var.sosyal hizmet mezunlarına da yeteri kadar kadro verilsin sosyologlara da ve dahi diğer bölümlere de.herkesin kendince emeği var. Sanki yıllarca sosyolog atamışlar ve sosyal hizmet mezunu hiç atamamışlar gibi konuşmanın bir artısı yok kaybı çok. Hep birlikte daha güçlü ses çıkarırız diye düşünmekteyim.