Kamu Personelleri

CHP'den Yoksullara Yapılan Yardımlara Tepki Geldi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, “sevgi evlerinin” kimlerden kiralandığının araştırılmasını isteyerek, “Ben biliyorum, PDY’den (Paralel Devlet Yapılanması) tutuklanan bir şahsın evi hala kiralık. Çocuklarımız o evde kalıyor ve biz buna kira ödüyoruz.” dedi.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor. 

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Mardin’in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’e rahmet dileyerek, bu tür olayların kanıksanmaması gerektiğini belirtti. 

Yoksulların desteklenmesi konusunun tehlikeli olduğuna işaret eden Temizel, “Yoksulluğu kaldırmıyorsunuz, iş imkanı yaratmıyorsunuz, sonra da ‘Merak etme kardeşim ununu, ekmeğini, paranı vereceğiz’ diyorsunuz. ‘Bu yetmiyorsa senin engelli çocuğun var değil mi? Al sana onun için de para veriyorum’ diyorsunuz. Yaşlı annesine baktığı için bir çocuğa para vermeyi anlamıyorum. Bir insana çocuğuna baktığı için para verilmez ki. Ben çocuğuma baktığım için niye para alayım?” diye konuştu. 

Tecavüz, kadına şiddet, uyuşturucu olaylarında da artışlar olduğunu savunan Temizel, tecavüze uğrayan, rencide olan insanların psikolojik olarak çöküntü yaşadıklarını ifade etti. 

Oturumu yöneten Komisyon Sözcüsü AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer’in, sürenin dolduğu yönündeki uyarısı üzerine Temizel, “Bakanın 45 dakika konuştuğu yerde bize 2-3 dakika verilmesi yanlış.” diye tepki gösterdi. Koçer’in “16 dakika verildi, konuşmanıza devam edecek misiniz?” sorusu üzerine Temizel, devam etmeyeceğini belirtti. 

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’dan siyasete bulaşmamasını, bakanlık olarak toplumsal alanlarda hizmet vermesini istedi.  

Gazi ve şehit yakınlarına ilişkin son dönemde gereksiz tartışmalar yaşandığını dile getiren Günal, 15 Temmuz şehitleri üzerinden yaralayıcı söylemlerin ortaya çıktığını öne sürdü. Günal, “Şehitlerimizin hepsi şehittir, bunlar arasında ayrım yaptığımız zaman direnme gücümüzü kaybederiz.” ifadesini kullandı. 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının geniş ve toplumun duygusal yaklaştığı bir kitleye hitap ettiğini belirterek, özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 

1980’li yıllardan sonra nüfus yapısının hızlı bir şekilde değiştiğini, göçün başladığını söyleyen Bostan, sorunlar ortaya çıktıktan sonra çözüm politikaları geliştirildiğini belirtti. Bostan, “Sorunlar çıkmadan, 10 yıl sonraki sorunları belirleyip, bunları projelendirip, önüne geçecek tedbirleri maalesef alamıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. 

Paralel devlet yapılanmasıyla mücadeleye değinen Bostan, “Sevgi evleri kimlerden kiralanıyor? Paralel Devlet Yapılanması’nda yer alan insanların evleri kullanılıyor mu? Bu konuda araştırma yapmanızı talep ediyorum. Ben biliyorum, PDY’den tutuklanan bir şahsın evi hala kiralık, çocuklarımız o evde kalıyor ve biz buna kira ödüyoruz.” diye konuştu. 

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, şiddet konusunu sadece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çözemeyeceğini belirterek, “Çocukları biz yetiştiriyoruz. Çocuklarımızı yetiştirirken anne ve baba olarak bu konuya karşı daha duyarlı olmamız gerektiğini düşünüyorum.” dedi. 

– “Bunlar bu devlete yakışmaz”

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle memuriyetten atılan insanların sağlık alanında hizmet alamadıklarını ifade ederek, “Subayın çocuğu 40 derece ateşle hastaneye gidiyor ama hizmet alamıyor. Bunlar bize yakışmaz, bu devlete yakışmaz. Meclisi bombalayan subayın çocuğu bile olsa bunlar yapılmaz.” diye konuştu. 

Bakan Kaya’nın yoksul vatandaşlara yapılan yardımlara ilişkin sunumuna tepki gösteren Bekaroğlu, yardım yapmanın övülecek bir durum olmadığını, asıl insanların kendi ayakları üzerinde durmaları için yardım yapılması gerektiğini söyledi. 

Bekaroğlu, çocuk istismarlarına karşı yurtlarda görev yapan kişiler konusunda daha dikkatli davranılmasını istedi.

– “Batı’da 40 Türkiye’de 2 saat”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, otizmli bir çocuğu olduğunu belirterek, “Ben size hakkımı helal etmiyorum. Ben etsem eşim etmiyor, eşim etse otizmli aileler hakkını helal etmiyor.” dedi.  

Otizmin tek tedavisinin eğitim olduğunu vurgulayan Arık, “Batılı toplumlarda otizmli bireyler haftada 40 saat eğitim görüyor, Türkiye’de ise haftada verilen eğitim sadece ve sadece 2 saat. Bunu vicdanınız kabul ediyor mu?” diye konuştu.

KAMUPERSONELİ.NET – AA