Kamu Personelleri

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımlarında KPSS'nin Dışında 3 Sınav Daha Yapılacak !

Dışişleri Bakanlığını sınav yönetmeliği değişti. Değişen yönetmelik bugün ki Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Dışişleri Bakanlığında kadro sahibi olmak isteyen adaylar 3 aşamalı sınavdan geçecekler. Bu bağlamda Dışişleri Bakanlığı kendi yapacağı 3 sınava istinaden ihtiyaç duyduğu kadro sayısının 20 katına kadar aday çağırabilecek.  

Dışişleri Bakanlığı diğer giriş sınavları için en fazla 3 KPSS puanı türü belirleyecek. Belirlenen puan türleri sonrasında sınava davet edilecek adayların sıralamasını tek bir liste olarak hazırlayabilecek. Adaylar daha yüksek olan KPSS puanlarıyla başvurularını yapacaklar. Ayrıca Bakanlık personel alımlarında Yabancı Dil Sınavı ( YDS ) puanını da ilan edecek. 

3 Kez Başarısız Olan Aday Aynı Kadroya Başvuru Yapamayacak 

Yürürlüğe giren yönetmelikte meslek memurluğu, konsolosluk ve ihtisas memurluğu, hukuk müşavirliği, danışmanlık, mütercim tercümanlık giriş sınavlarının sözlü aşamasında 3 kez başarısız olan adayların aynı görev için tekrar başvuru yapamayacağı belirtiliyor. 

Görme ve Ortopedik Engelli Adaylar Girebilecekler Mi ?

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikte ” giriş sınavlarına görme ve ortopedik özürlü adaylar kabul edilir ” ibaresi yer almadı. Bu bağlamda görme ve ortopedik engelliler kabul edilmeyecek. Konu ile alakalı olarak net bir açıklama yok ancak bir açıklama yapıldığında sizleri sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.


Kamupersoneli.net / ANKARA