Kamu Personelleri

DPB 539 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını Atama Kurası Sonuçları Açıklandı

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 539 şehit yakını, gazi ve gazi yakını atama kurasının gerçekleştirildiği ve sonuçlarının açıklandığı ifade edildi.

Yayımlanan duyuruda atananların 342’si erkek, 197’si kadın olduğu belirtildi. Ayrıca söz konusu duyuruda hangi kadro ve unvanlara atama yapıldığı da ifade edildi.

3713 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesine göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilen  (539) şehit yakını,  gazi ve gazi yakınının atama kurası, 15 Haziran 2017  Perşembe günü Devlet Personel Başkanlığı’nda noter huzurunda gerçekleştirildi. 

Hak sahiplerinin atama teklifleri yapılırken, atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumları dikkate alındı. 

ATAMA YAPILAN KADRO VE UNVANLAR

539  istihdam hakkı sahibinden;

-19’unun mühendis, 15’inin öğretmen, 6’sının tekniker, 35’inin teknisyen unvanlı kadrolara,18’inin ise  öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlar dikkate alınarak hemşire, biyolog, laborant, sağlık teknikeri, çocuk eğiticisi unvanlı kadrolara,

– 148’inin memur unvanlı kadrolara,

– 288’ inin  hizmetli  unvanlı kadrolara, 

– 10’unun   ise işçi kadrolarına atama teklifleri gerçekleştirildi.

Atananların 342’si erkek, 197’si  kadındır.  

ATAMA TEKLİF SONUÇLARI

Atama teklifleri E- uygulama  sistemi üzerinden bu kapsamda personel talep eden kamu kurum ve kuruluşlarına yapılmış olup, kurum ve kuruluşlarının; 

– 40’ı  üniversite,

– 31’i bakanlık ve bağlı kuruluşu,

– 7’si kamu iktisadi teşebbüsü,

 olmak üzere toplam sayısı  78 dir.

İlgililer atama teklif sonuçlarına  buraya tıklayarak ulaşabilirler.

İlgililerin atama işlemleri, yazıların kurumlara ulaşmasından itibaren başlayacak olup bundan sonraki süreçte istihdam hakkı sahiplerinin, kurumların atama işlemlerini tamamlamalarını müteakiben kendilerine tebliğde bulunmasını beklemeleri gerekmektedir.

Kamupersoneli.net – ANKARA