Kamu Personelleri

DPB'den Engelli Memur Açıklaması: Kurumların Talep Girişleri Başlamıştır

Devlet Personel Başkanlığı 14 Ekim‘de web sitesi üzerinden yaptığı duyuruda, engelli memurların kadro talep işlemlerinin başladığını açıkladı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan maddeye göre, kurumların çalıştırdıkları personel sayısının %3’ünü engelli memurlara ayırması gerekiyor. 

Engelli memur çalıştırma zorunluluğu olduğu halde engelli memur kadrosunda açığı olan kurumlar, her yıl Ekim ayında açık olan kadro sayısını bildirmek zorundalar. 2016 yılına ilişkin engelli memur kadrosunda bulunan açıklığı bildirmek için kurumlara verilen son tarih 30 Ekim ! Kurumlar 30 Ekim’e kadar kurumlarda açık bulunan engelli memur kadrosunu, Devlet Personel Başkanlığı’na bildirmek zorundalar.

Devlet Personel Başkanlığı’nın Engelli Memur Kadro Taleplerine İlişkin Duyurusu Şöyle:
“Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesinde, kurum ve kuruluşların bu Kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda % 3 oranında engelli çalıştırmak zorunda oldukları, % 3’ün hesaplanmasında ilgili kurum veya kuruluşun (yurtdışı teşkilat hariç) toplam dolu kadro sayısının dikkate alınacağı, engelli memur açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının bir sonraki yıl için alım yapacakları engellilere ilişkin taleplerini her yılın Ekim ayının sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmek zorunda bulundukları hüküm altına alınmıştır.

Bu itibarla, Engelli memur kontenjan açığı bulunan kurumların, bu açığın giderilmesi amacıyla merkezi olarak yapılacak olan engelli memur alımına ilişkin münhal kadro bildirimlerinin 31/10/2016 tarihine kadar Devlet Personel Başkanlığının www.dpb.gov.tr internet adresi üzerinden “DPB EUygulama” linki içerisinde yer alan “Engelli Personel İşlemleri” başlığı altında bulunan “Talep Giriş” kısmına yapılması, ayrıca Devlet Personel Başkanlığınca da elektronik ortamda uygun görülen kadrolara ilişkin sistem üzerinden alınacak cetvellerin üst yazı ekinde Devlet Personel Başkanlığına gönderilmesi gerekmektedir.”

Kamupersoneli.net