Kamu Personelleri

DPB Duyurdu : "2016/1 KPSS Tercihleri için Kadro Sayısı Değişti "

 Devlet Personel Başkanlığı 2016/1 KPSS Tercihleri için Kadro Sayısı Değişti

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasından KPSS 2016/1 Tercihleri hakkında çok önemli bir duyuru yayımlandı. DPB’den yapılan duyuruyla 10 bin 144 olan kadro sayısının 10174 olarak güncellendiği belirtildi.

Kamupersoneli.net olarak yaptığımız araştırmalara göre eklenen 30 kadronun Milli Eğitim Bakanlığı’na verildiği ve bu kadroların Avukat kadrosu olduğu belli olmuştur.


DPB Tercih Robotu Duyurusu

DPB tercih robotu hakkındaki söz konusu duyuru ; Kamu kurum ve kuruluşlarının yazılı taleplerine istinaden, KPSS 2016/1 dönemi için daha önce Tercih Bilgi Sistemi ile adaylara duyurulan kadro ve pozisyonlarda birtakım düzenlemeler yapılmış ve 2016/1 Tercih Kılavuzu’nda ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilmiştir. Bu doğrultuda 22 Haziran 2016 tarihi itibariyle başlayacak olan tercih işlemlerinde güncellenen Tercih Robotunun kullanılması uygun olacaktır.

Tercih Robotu’na Erişim


Tercih Robotuna “http://euygulama.dpb.gov.tr/tercihrobotu/” adresinden erişim sağlayabilirsiniz.

Kamu Personeli alım haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’i takip edin.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum