Kamu Personelleri

Erkan Akçay: " Boş Kadrolara Atama Yapılsın!"

 TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar,  “8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma ve Dünya Kömür Günü” dolayısıyla yaptığı konuşmada, ilde kömür sektöründe 12 bin işçinin istihdam edildiğini aktardı.

Kömürün zor şartlarda çıkartıldığını vurgulayan Ulupınar, Zonguldak’ta 5 bin madenci şehidinin bulunduğunu söyledi. Madencilerin çalışma şartlarının da iktidarları döneminde iyileştirildiğini belirten Ulupınar, ancak buna karşın dünyanın en zor iş kolunun madencilik olduğunu ifade etti. Ulupınar, Ermenek ve Soma’da şehit madencilerin yakınlarına verilen haklardan Zonguldak’taki madenci şehitlerinin yakınlarının da faydalanmak istediğine değindi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, muhtarların sorunlarının son 14 yılda çığ gibi büyüdüğünü ve muhtarlara gereken değerin verilmediğini savunarak, muhtarların aldıkları düşük maaşla masraflarını karşılayamadığını bildirdi.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, pamuk üreticisinin sorunlarıyla ilgili konuşmasında, pamuğun Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu endüstriyel ürünlerden biri olduğunu belirterek, geçmiş yıllarda kendi ihtiyacını karşılayan Türkiye’nin, pamuk ekim alanlarının gerilemesi sonucunda şu anda ihtiyacının yarısını bile karşılayamadığını, ithalat için her yıl 2 milyar doların yurt dışına gittiğini söyledi. Varlı, bu ürüne verilen desteklerin artırılması halinde Türkiye’nin ihtiyacı olan üretimin ülke kaynaklarından karşılanabileceğini ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Milli Eğitim Bakanlığında 30 bin 84 engelli kontenjanı bulunmasına karşın bunun 16 bin 336’sının dolu olduğuna işaret ederek, ülke genelinde atama bekleyen bin 500 civarında engelli öğretmen adayının bulunduğunu aktardı. Akçay, Milli Eğitim Bakanlığındaki boş kadrolara bu kişilerin atamalarının yapılmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, kimi illerde ve ilçelerde kimi valiler ve kaymakamların, iktidar partisi milletvekilleriyle ziyaretlerde bulunduklarına dair duyum aldıklarını ifade ederek, milletvekillerinin buna meydan vermemesi gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, üniversitelerde öğrenci temsilcileri seçiminin gerçekleştirildiğini anımsatarak, bazı üniversitelerde bu seçimlerle ilgili baskıların ve siyasi dayatmaların yapıldığını savundu.

KAMUPERSONELİ.NET – AA