Soru Önergeleri

Geçici Görevle Terör Bölgelerine Gönderilen Personelin Durumu Hakkında Soru Önergesi

 Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy Geçiçi Görevle Terör bölgelerine giden personelin durumunu sordu.MHP Milletvekili Ruhi Ersoy’un,  Efkan Ala’ya yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesi şu şekilde ;  


Son Yıllarda Artan terör olayları özellikle 7 Haziran 2015’ten sonra katlanarak artmış, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki illerimizde insanlarımız evlerini işlerini terk etmek zorunda kalmıştır. Terör nedeniyle Günaydoğu Anadolu illerimize “görevlendirme” ile çok sayıda emniyet mensubu sevk edilmiştir. Asıl görev yerlerinden belli bir süre için söz konusu bölgeye gönderilen emniyet güçleri zor şartlar altında mücadele vermektedir. Şehit olan emniyet mensuplarımızın görev yerleri incelendiğinde çoğu “görevlendirme” ile bölgeye il dışından gelmiş olduğu görülmektedir.  

– Asıl görev yerinden “geçiçi görevlendirme” ile gönderildiği yeni görev yerine tayini çıkarılan kaç emniyet mensubu vardır?

– Polis memurlarının asıl görev yerlerinden “geçiçi görevlendirme” ile gönderildikleri yeni görev yerlerindeki çalışma süresini “şark görevi” olarak saymayı düşünüyor musunuz? – Ülkemizin farklı yerlerinden özellikle güneydoğu anadolu illerimizde artan terör olayları nedeniyle “geçiçi görevlendirme” ile gelen emniyet mensuplarının kaldığı polis evi ya da diğer devlete ait yerler için maaş kesintisi yapılmakta mıdır? Kesinti yapılıyorsa söz konusu tutar ne kadardır?

– Asıl görev yerlerinden “geçiçi görev” ile gönderildikleri illerde çalışan emniyet mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır?