Kamu Personelleri

Görevden Uzaklaştırmaların Yaşandığı Kurumlara Vatansever Evlatlarımızı Yerleştireceğiz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci görevden almaların yaşandığı ve personel açığı bulunan kurumlara vatansever evlatlarımızı yerleştireceğiz dedi.  

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Allah’ın izniyle hem PKK terör örgütünden hem de FETÖ’nün kökünü kazıyıncaya kadar mücadeleyi devam ettireceğiz.” dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a gelen Bakan Tüfenkci, Vali Murat Zorluoğlu ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ardından Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden itibaren, darbe girişimini protesto ederek, İzzetpaşa Meydanı’nı dolduran vatandaşlara hitap etti.

Halkın bu duruşunun, bu meydanları dolduruşunun tankları da topları da Allah’ın izniyle dize getirdiğini belirten Tüfenkci, “Millet eğilmez dediniz, Türkiye bölünmez dediniz, Allah’ın izniyle de Türkiye’yi böldürmediniz. Darbe heveslilerinin, o alçakların heveslerini kursaklarında bıraktınız.” ifadelerini kullandı.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, onun çağrısıyla, Türkiye’deki meydanları dolduran bu milletin, o zillete boyun eğmediğinin altını çizen Tüfenkci, bütün dünyaya sivil direnişin ne olduğunu ve darbeye nasıl karşı konulduğunu gösterdiklerini vurguladı.

– “Bu millet güçlü millet”

Cumhurun üç, beş çapulcuya, darbe heveslilerine pabuç bırakmayacağını ifade eden Tüfenkci, şöyle konuştu:

“Bu millet asil millet, bu millet güçlü millet. Bu millet topa da tanka da çelik iradesiyle karşı koyabilecek güçte. Bunun için lideriyle bütünleşmiş, Cumhurbaşkanıyla bütünleşmiş bir cumhur elbette ki üç, beş çapulcuya, darbe heveslilerine pabuç bırakmayacaktı. Allah’ın izniyle de bırakmadık. 12 saatte de bu işi sizler hallettiniz. Darbeye karşı bütün emniyet güçlerimiz, darbeye karşı olan bütün askerlerimiz, omuz omuza vererek, milletle el ele bu darbeyi önledi. Bunun için kendilerin teşekkür ediyoruz. Sağcı demeden solcu demeden, Alevi demeden, Sünni demeden, Kürt-Türk demeden bu meydanı dolduran bütün Elazığlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum.”

Ziyaret ettiği bütün yaralıların izzetli ve vakur bir duruş sergilediklerini aktaran Tüfenkci, konuşmasına şöyle devam etti:

“(Bakanım) diyorlar, ‘Cumhurbaşkanımıza selam söyleyin. Eğer bir daha olsa bu canı, o kurşunlara yine siper ederiz. O tanklara yine siper ederiz’ diyorlar. Şehitlerimizin anne babaları, eşleri, çocukları öyle vakur duruyorlar ki öyle izzetli duruyorlar ki ‘bin çocuğumuz feda olsun, bu ülkeye, bu memlekete, bu millete’ diyorlar. Böyle bir millete sahipken bizi Allah’ın izniyle hiç bir darbe girişimi yıldıramaz, yıkamaz. Allah’ın izniyle hem PKK terör örgütünden hem de FETÖ’nün kökünü kazıyıncaya kadar mücadeleyi devam ettireceğiz. Bu şehitlerin, bu yaralılarımızın, gazilerimizin, bu meydanı dolduran binlerce Elazığlının ahını yerde bırakmayacağız.”

Bu terör örgütleriyle mücadele için OHAL’i ilan ettiklerini anımsatan Tüfenkci, birilerinin olağanüstü hali sanki sıkıyönetim ilan edilmiş gibi göstererek, algı oluşturma çalıştığına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlarında olduğu sürece bu millete yokluk olmadığını vurgulayan Tüfenkci, liderlerinin “bu meydanlardan çekilebilirsiniz” dediğinde, vakur ve izzetli bir şekilde bu meydanları terk edeceklerini dile getirdi.

Tüfenkci, konuşmasını şöyle tamamladı:

“OHAL terör örgütüyle mücadele için çıkarıldı. Bu terör örgütünün bütün kurumlardaki uzantılarını, bir örümcek ağı gibi sardıkları bütün kurumlardan bunları tek tek temizleyeceğiz. Vatansever evlatlarımızı bu kurumlara yerleştireceğiz Allah’ın izniyle. Şimdi hem PKK terörüyle mücadele edeceğiz, hem de bu darbe sever FETÖ terörüyle mücadele edip aynı zamanda da işimizi, aşımızı Allah’ın izniyle büyüteceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu millet darbe beklemiyor, bu millet iş bekliyor, aş bekliyor. Bu millet ekonomisinin kalkınmasını istiyor, Türkiye’nin kalkınmasını istiyor. Siz bu duruşunuzla bu meydanlarda o dersi verdiniz. İnşallah bu duruşunuz başka darbe severlerin de kursağında bırakır.”

Elazığ Valisi Zoruloğlu da darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanı boş bırakmayan Elazığlılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Tüfenkci, meydanda açılan anı defteri standını gezerek, defteri imzaladı. Ardından yemek standına geçerek vatandaşlara yemek dağıttı.

Bakan Tüfenkci’ye, AK Parti Elazığ milletvekilleri Tahir Öztürk, Metin Bulut, Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı ve AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze de eşlik etti.

Kamupersoneli.net / AA