Kamu Personelleri

İstanbul Valisi Şahin: "8 bin 421 Personel Kamudan İhraç Edildi"

 15 TEMMUZ’DAN SONRA İSTANBUL’DA FETÖ TEMİZLİĞİ


İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul’da görevli 8 bin 421 Kamu personelinin FETÖ ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle kamuyla ilişiğinin kesildiğini hatırlattı ve kamudaki FETÖ temizliğiyle ilgili süreçte titiz davranılmaya çalışıldığını bildirdi.

SÜRECİ SULANDIRARAK GEVŞETMEK İSTEYENLER OLABİLİR

Kamudaki FETÖ Temizliğinde süreç sulandırılmaya mı çalışılıyor? şeklinde kendisine yöneltilen soruya İstanbul Valisi Sn. Vasip Şahin: “Süreci Sulandırarak gevşetmek isteyenler olabilir. Kamudaki FETÖ temizliği konusunda titiz davranmaya çalışıyoruz. Elimizden gelen tüm titizliği gösteriyoruz, bu konuda şunu söyleyebilirim, herkes müsterih olsun elimizden gelen dikkati gösteriyoruz. Bir yanlış olursa bundan dönme erdemini de gösteririz.”

HAİNLİKLERİ 15 TEMMUZ’LA SINIRLI KALMAYABİLİR

Bu FETÖ’cüleri yöneten organize eden bir üst akıl olduğu ortaya çıktı. Sadece 15 Temmuz’da bu hainliklerin sınırlı kalmayacağını göz önünde bulundurarak,tedbirlerimizi alıyoruz. Gelişen yeni durumlara göre yeni tedbirleri ona göre planlıyoruz.”  dedi.

HUZUR OPERASYONLARI

İstanbul’da her 15 günde bir huzur operasyonu yapılıyor, 5-6 bin personelle operasyon yapılıyor. Bizim günlük rutin uygulamalarımız, kalabalık yerlerde , kritik tesislerde sürekli kontrol içerisindeyiz. İstanbul 15 milyon nüfusa sahip bir kent , bizim burayı en huzur şekilde tutmamız lazım. İstanbul dünyanın herhangi bir metropolü kadar terör tehditine sahip, diğerlerinden fazla değil.

EMNİYETTEKİ FETÖ TEMİZLİĞİ GÜVENLİK SORUNU YARATTI MI?

FETÖ temizliği sonrası sayıca bir azalma görülsede, güven konusunda bir artış olduğu için , operasyonlardaki etkililik oranımımıza artıyor. Bunları yurt içi ve yurt dışı operasyonlarında görüyoruz. İnşallah terörle mücadele konusunda daha iyi hale geleceğiz. Personel sayısı artacak, niteliği artacak, önümüzdeki günlerde daha etkili bir mücadele göstereceğimizi inanıyoruz.

KURBAN BAYRAMI ÖNLEMLERİ NELER OLACAK?

9 Günlük tatil olması sebebiyle trafik tedbiri uygulanması gerekiyor, bununla ilgili İçişleri Bakanlığı’mızın her sene yayımladığı genelge var bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık . Vatandaşlarımıza bu konuda bir uyarı yapmak lazım , Ne olur acele etmesinler, saygı, sevgi çerçevesinde trafiğe çıkarlarsa daha sağlıklı olacaktır. Trafik tedbirleri sıklaştırılacak. Cuma gününden itibaren trafik tedbirlerimiz artacak. Kurban kesimi ile ilgili 700 küsür noktada kesim ve satış noktası oluşturuldu. Hijyenik şartlar burada daha düzgün olacak. İnsanlarımız burada kesim yaparlarsa, hem ibadetlerini yerine getirmiş, hem hijyenik ortamda kesim olacağı için sağlık şartları yerine gelmiş olacak. Hemde bu belirlenen yerler dışındaki kesimlere de ceza vermemiz gerekiyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bu sitedeki içeriklerin tüm hakları saklıdır, izinsiz ya da kaynak gösterilmeden başka sitelerde yayımlanması hukuken suçtur.