Kamu Personelleri

Kamu Personel Reformunda Anlayış Farklılığı Bulunuyor

Kamupersoneli.net olarak Referandumdan Sonra Ana Gündemin Kamu Personel Reformu olacağını söylemiştik. İlgili haber için TIKLAYINIZ.

KAMU PERSONEL REFORMUNDA ANLAYIŞ FARKLILIĞI

Bilindiği gibi bugünlerde Kamu Personel Reformu yeniden canlanmaya başladı. Konu ile ilgili olarak bu reform gerekli mi? Evet reform gerekli. Ancak Kamu Personel Reformu hakkında her kesimin anlayışı farklı. Sendikalar ve memurların reformdan anladığı şeyle Hükümetin reformdan anladığı şey oldukça farklı. Yine reform çalışmalarının mutfağında olanlar ise daha farklı şeyler anlıyor. Yani herkesin reform beklentisi ve anlayışı oldukça farklı.

Konu ile ilgili olarak Yenişafak’tan Ahmet Ünlü’nün haberine göre Personel Reformu’nun yaklaşık olarak 12 yıldan beridir gündemden düşmeyen ve etrafında çok hararetli tartışmaların yapıldığı bir süreç haline geldiğinden bahsederek birçok konuda öneri getirmiştik. Bugünkü yazımızda tekrar pahasına da olsa konuyla ilgili nasıl bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini izah etmeye çalışacağız.

KAMU KESİMİNİN İSTİHDAM ŞEKLİ

Kamu kesiminde nasıl bir istihdam şekline yer verilmesi gerektiği 1982 Anayasası’nın 128’inci maddesinde yer verilmiştir. Bu maddede Devletin, KİT’lerin ve diğer kamu tüzel kişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevlerin, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle gördürüleceği ile memurlar ve diğer kamu görevlilerinin nitelikleri, atanmaları, görev ve yetkileri, hakları ve yükümlülükleri, aylık ve ödenekleri ile diğer özlük işlerinin yasa ile düzenleneceği hüküm altına alınmıştır.

Konu ile ilgili olarak 1961 Anayasasında da aynı düzenlemeleri görebilmek mümkündür. 

KAMU PERSONEL REFORMU ÇIKMAZA GİRECEK

Ayrıca Kamu Personel Reformunda taşeron işçilerin statüsünün nitelik kazanmasıyla konunun daha karmaşık bir hale girmesi bekleniyor. Bu kapsamda geçici personel statüsü ile Kamu Personel Reformu tamamen çıkmaza girecektir. 

İŞ GÜVENCESİ ORTADAN KALDIRILMAZ

Memurlara “Kamu Çalışanı” demek tek başına iş güvencesini ortadan kaldırmaz. Özellikle de göreve alma ve göreve son vermenin şartları açıkça belirlendikten sonra iş güvencesi açısından sorun oluşmaz. Kaldı ki idari yargının yerleşik içtihatları, statüye bakmadan iş güvencesini koruma yönündedir ve bu durumun değişeceğini de düşünmüyoruz. Dolayısıyla iş güvencesinin kaynağı ne memur statüsü ne de Anayasal güvencedir. Anayasada memur güvencesine ilişkin tek kelime olmayıp, iş güvencesi 657 sayılı Kanun’la sağlanmıştır. Nitekim memurların iş güvencesinin kaynağı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan katı kurallar ile idari yargının çalışan lehine aşırı korumacı tutumu ve idari yargı kapsamında olan kamu görevlilerinin İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun aşırı koruma zırhı altına alınmış olması kamu görevlilerini iyice dokunulmaz hale getirmiştir. Görüleceği üzere 657 sayılı Kanun tek başına koruma sağlamamaktadır.