Kamu Personelleri

Kamu Personeli Alımları Kesinlikle Devam Edecek

Son günlerde kamu personel rejimine ve yeni personel alımlarına yönelik önemli açıklamalar yapılmaktadır. KPSS’ye girip da kamuya atanmak isteyen adayların da yakından takip ettiği personel alımları açıklamasını bu haberimizde değerlendireceğiz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU: “Önümüzdeki süreçte kamuya personel alımında cimri davranacağımız bir yıl olacak. Çok ciddi ihtiyaçları, bakanlıklardan gelecek ihtiyaçları minimize ederek karşılayacağız.”

YORUM: Kurumlara acil ihtiyaçları doğrultusunda atama izni verileceği ifade edilmektedir. Şimdiye kadar ihtiyaç doğrultusunda personel alımı yapıldı, bundan sonra acil ihtiyaca göre izinler çıkacaktır.

Maliye Bakanı Naci AĞBAL: “Eskisi kadar personel almayacağız, önceki yıllara göre azalacak ama personel almaya devam edeceğiz. 2017 yılında farklı alanlarda 60 bin personel alımı yapılacak.

YORUM: 2017 bütçesinde atama izin sayısını yakın zamanda göreceğiz. 60 bin personel tüm personel alımlarını kapsamaktadır. Hakim, savcı, asker, polis, doktor, akademisyen, öğretmen, memur gibi bütün unvanları kapsamaktadır. Sözleşmeli alımlarla birlikte 60 bin ise öğretmen ve sağlıkçı alımları da 60 binin içinde olacaktır. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 60 binin sözleşmeli alımları kapsadığını da açıklamıştı. 60 binin nasıl dağılım göstereceğini yine yakın zamanda görebileceğiz.

GENEL DEĞERLENDİRME

Kamunun personel ihtiyacı hep olacaktır ama alım sayısında kısıtlama yapılabilir. Kısıtlama sadece kadrolu istihdamda olabilir, sözleşmeli ve taşeron alımlarında da kısıtlamalar olabilir.
Önümüzdeki dönemde kamu personel rejimine yönelik atılacak adımlar ve geliştirilecek yöntemler atama sayılarını da etkileyecektir. Yani taşeronun yerine getirilmesi düşünülen sistemin KPSS’yle birleştirilmesi durumunda istihdamda yeni gelişmeler olacaktır.

2017 yılından itibaren kamu personel alımları hem sayısal anlamda hem de alım yöntemi bakımından farklı bir döneme gireceğiz. Liyakat ve sadakat kamuya alınmada bir ön koşul olacaktır.
15 Temmuz 2016 tarihi devletin kamu personel rejimine yönelik atılacak adımlarda büyük etken olacaktır. Darbe girişimiyle birlikte yapılan sınavlar ve işe alınan personeller noktasında birtakım önlemleri gerektirecek düzenlemelerin hayata geçmesi bekleniyor.

Eğitim, sağlık, emniyet, askerlik, adalet alanlarında personel alımları yönünden bir sıkıntı yoktur. Bu alanlar her zaman acil ihtiyaçla grubundadır. Diğer tüm alanlarda çok acil ihtiyaca göre alımlar yapılacaktır. Belediyelere, üniversitelere ve birçok kurumun personel alımında cimri davranılacak.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.


Kamupersoneli.net | ANKARA