Kamu Personelleri

Kamu Personeli Harcamaları Yönetim Sistemi (KBS) Eğitim Ekranı Yayımlandı

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan habere göre; Maliye Bakanlığı tarafından Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS) oluşturuldu.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre kamu hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için yeterli ve sürekli gelir kaynaklarına ihtiyaç duyulması ve kaynakların etkin, etkili, sürekli, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılması zorunluluğu, bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmayı zorunlu kılmaktadır. Bu anlayış doğrultusunda Maliye Bakanlığı tarafından bilgi teknolojileri kullanılarak Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS) oluşturulmuştur.

Adaalet Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatında harcama birimlerinde görev yapan personel tarafından maaş ve yolluk ödemeleri, taşınırların kayıt ve yönetimi gibi mali iş ve işlemleri de bu Sistem üzerinden gerçekleştirilmekte ve bu sayede harcamayı tahakkuk ettiren harcama birimleri ile ödemeyi gerçekleştiren muhasebe birimleri arasında güvenli, hızlı ve elektronik ortamda bilgi akışının sağlanmaktadır.

KBS – Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) üzerinde geliştirilen uygulamaların sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için harcama birimlerinde bu işlerle görevlendirilmiş olan personelin eğitimi büyük önem arz etmekte olup, bu personelin eğitiminde kullanılmak üzere Sistemin kullanımına yönelik hazırlanan eğitim videoları Maliye Bakanlığınca Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi’nin “Eğitim” bölümüne eklenmiştir.