Kamu Personelleri

Kamu Personellerinin Açlık ve Yoksulluk Sınırı Belli Oldu

Memur-Sen her ay düzenli olarak açlık ve yoksulluk sınırına ilişkin raporlamalar gerçekleştiriyor. Kamuoyuna yansıtılan bu raporlamalar kapsamında da, bilgiler paylaşılmış durumda. Memur-Sen tarafından sağlanan bu verilere göre açlık ve yoksulluk sınırının yanı sıra, en çok artışın-düşüşün gündeme geldiği sektörler ve ürünler kaleme alınıyor.

Memur-Sen’ in açıkladığu bu veriler kapsamında, aşağıdakileri görmekteyiz:

Türkiye şartları baz alınarak ülke içerisinde 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1492 TL olarak ifade ediliyor. Yine yayımlanan bu veriler kapsamında yoksulluk sınırı ise 4252 TL olarak aktarılmış durumda. Sektörel anlamda artışın en fazla görüldüğü grup ise tekstil olarak kayıtlara geçiyor.

Gıda fiyatlarına yönelik Ağustos ayına oranla 0.25′ lik bir artışın gerçekleştiğini aktaran Memur-Sen; yüzde 23.72 oranla salatalık üzerinde en yüksek artışın olduğunu aktarıyor. En büyük düşüşler ise
balık şeklinde ifade ediliyor.

Giyimde totalde 0,45 artış gözlemlenmiş.

Tekstil fiyatlarında, hammadde ya da direk ürün olacak şekilde (özellikle sweatshirt ) fiyatlarında bir artışın olduğundan söz ediliyor. Bu kapsamda artışın görüldüğü noktalardan iki tanesi de haberleşme ve sağlık sektörü şeklinde ifade ediliyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA