Kamu Personelleri

Kamu Personlinin Yıllık İzinlerinin Yasaklanması 1 Milyon İptali Beraberinde Getirdi

 Memurun Yıllık İzinlerinin Yasaklanması 1 Milyon İptal Getirdi

 FETÖ’nün kanlı darbe girişiminin halkın ve devletin el birliği ile bastırılmasından sonra. Hükümet kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ bağlantılı personelin temizlenmesi için düğmeye bastı.


Yapılan soruşturmaların sağlıklı yürütülebilmesi için Başbakanlık tarafından yıllık izinlerin kaldırılması yönünde bir “Başbakanlık Genelgesi” yayımlandı. Yıllık izinlerin kaldırılması, izinde olan personelin görevinin başına geçmesi yönündeki genelge hala yürürlükte.

Turizm firmaları tarafından erken rezervasyon yapan memurlara yönelik yapılan çeşitli kampanyalara ön rezervasyon yapan, ücretini ödeyen memurlar ise zor durumda kalmıştı. Fakat yapılan açıklamalarla, memurların söz konusu rezervasyonlarını iptal edebilecekleri ve ödedikleri ücretleri geri alabilecekleri bildirilmişti. Gerek ulaşım, gerek konaklama için rezervasyon iptallerinin ise 1 milyon civarına ulaştığı öğrenildi. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sn. Numan Kurtulmuş, bakanlar kurulu toplantısı sonrasında yıllık izinlerin açılış tarihi ile ilgili net bir tarih vermezken, yakın zaman içerisinde soruşturmaların sona ereceği ve izinlerin açılacağını dile getirmişti. Yine dün sabah saatlerinde Ankara’daki gazetecilerle bir araya gelen Başbakan Sn. Binali Yıldırım, yıllık izinlerin bir iki hafta içerisinde açılacağı yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre, yıllık izinlerin açılması için öngörülen net bir tarih bulunmazken, Ağustos’un ikinci haftasında izinlerin açılabileceği belirtiliyor.



Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. sayin basbakanim cocuklarimiz mağdur biz neysekde onlar magdurlar tatile cikmak istiorlar rica ediyoruz sayjn basbakanim bizi magdur etmeyn bir