Kamu Personelleri

Koncuk : "4-A , 4-B, 4-C , 4-D 'den Sonra Yeni Bir Statü Geliyor"

Türkiye Kamu-Sen‘e bağlı Türk Tarım Orman-Sen Ankara Şubeleri Eğitim ve İstişare Toplantısında konuşan Türkiye Kamu-Sen başkanı taşeron işçilerin kadro meselesi hakkında konuştu.

Taşeron işçilerin kamuda istihdamı konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan başka kimsenin “kadro” demediğini hatırlatan İsmail Koncuk, Taşeron işçilere kadro diyorlar ama 2002 yılında taşeron sayısı kaçtı ? şimdi kaç diyerek sordu?. 2002 yılında 15-20 bin olan taşeron sayısının bu gün 720 bin gibi bir rakama ulaştığını dile getiren Türkiye Kamu-Sen Başkanı Sn İsmail Koncuk söz konusu durumun herkes tarafından sorgulanması gerektiğini dile getirdi.

Taşeron sisteminin memleket evlatlarını sömürmekten başka bir işe yaramadığını ve insanların geleceklerini elinden aldığını dile getiren KONCUK “Birileri zengin olurken birilerinin etinin, kemiğinin, kanının un ufak edilmesidir.” dedi.

“Öncelikle şunu herkes bilmeli, Taşerona kadro yoktur” diyen İsmail Koncuk, Çalışma sistemine 4-A , 4B, 4-C , 4D ‘den sonra yeni bir sistem olarak 4-E’yi getirildiğini ifade etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Taşerona Kadro” dedikten sonra Maaliye Bakanı’nın neden “Özel Statü” şeklinde konuştuğunu anlayamadığını dile getiren İsmail KONCUK, konuşması sırasında “657 İle Kimse Uğraşmasın” dedikten sonra “gelecek sistemin iyi irdelenmesi” gerekiyor dedi.

Memurların İş güvencesi son zamanlarda çok tartışılıyor. İsmail Koncuk Başbakan Ahmet Davutoğlu‘nun 657 hakkında “657 değişsin” sözünü hatırlatarak Başbakana “hayatında hiç 657’yi okudun mu?” dediğini dile getirdi.

Türkiye Kamu Sen Başkanı İsmail KONCUK’un konuşmasının tamamına “http://www.kamusen.org.tr/icerik_goster.php?Id=10332” adresinden ulaşabilirsiniz.

Kamupersoneli.net