Kamu Personelleri

KPSS 2016/2 Tercihlerinde Kimler Şoför Alımına Başvuru Yapabilir ?

ÖSYM tarafından 2016 yılı içerisinde Kamu Personeli Seçme Sınavları uygulandı. Ayrıca KPSS Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim/lise tercihleri 21 Aralık 2016 ile 30 Aralık 2016 tarihlerinde alınacağı duyuruldu. Tercihler Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM ) tarafından alınacaktır. Ayrıca Devlet Personel Başkanlığı tarafından tercih robotu yayınlanacaktır.  

Peki KPSS 2016/2 tercihlerinde kimler ‘ şoför ‘ alımına başvuru yapabilir ? KPSS 2016/2 tercihlerinde kimlerin şoför alımına başvuru yapabileceği hakkındaki bilgileri kamupersoneli.net olarak derledik. İşte detaylar..

Kimler Şoför Alımına Başvuru Yapabilir ? 

18.07.1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 75 inci maddesinde 2015 yılında yapılan değişikliklerle sürücü belgelerinde yeni bir sistem öngörülmüş ve 2016 yılı itibariyle yeni sisteme geçilmiştir. www.kamupersoneli.net olarak derlediğimiz bilgilere bakıldığında KPSS merkezi yerleştirme işlemlerinde ilan edilen Şoför kadrolarının karşısında yeni sistemde yer alan sürücü belgelerine yer verildiği görülüyor. 
 

Mezkur Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış ve sahibine römork takarak araç kullanma yetkisi veren sürücü belgeleri veya sürücü sertifikalarının yeni sınıf sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sırasında yeni sınıfına ilave olarak “E” ibaresinin ekleneceği belirtildiğinden, B sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları BE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, C sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları CE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları DE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D1 sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları D1E sınıfı sürücü belgesine sahip olanların da tercih edebilmeleri mümkündür.
 

Yine Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin geçici 10 uncu maddesinde eski sürücü belgelerinin yeni sürücü belgeleri ile değiştirilmesi için beş yıllık bir süre öngörülmesi sebebiyle eski sürücü belgelerinin geçerliliği de devam etmektedir.
 

Bu nedenle Tercih Kılavuzunda yer alan yeni sürücü belgesi sınıfları ve istenilen sürücü belgesini karşılayabilecek diğer yeni sürücü belgesi sınıfları ile bu belgelerle denk kabul edilen sürücü belgeleride olacaktır.

Bir Yorum

  1. E Sınıfı ehliyetim var Batman'da yaşıyorum kpss den 68 puan aldım iş arıyorum

  2. Kolay gelsin ben uzman cavusum ve sözleşmem Aralık 2017 de bitiyor şuan tercih yapar ve atanma hakkı kazanırsam
    memurluğu sözleşmem bitimine erteleme şansım var mı…

  3. E sinifi ehliyetim var 2yil once almistim basvuru yapabiliyormuyuz acil cvp

  4. D sinifi ehliyet yani tir sürebilir e bir işe yaramaz 1997 4 ayından önce alınmış olmasi lazim e nin