Kamu Personelleri

KPSS’siz Memur Alımı Haberleri Hakkında Bilgilendirme

Bu durum karşısında umutlananlar ve beklenti içine girenler vardır. Belli bir süre daha bu şekilde bir beklenti oluşturulursa insanlar sınavsız yani KPSS şartı olmadan çalışmak için çeşitli yerlere baskı yapmaya veya müracaat etmeye başlayacaktır.
 
Bu tarz haberlerin ve beklentilerin çıkış noktası; 10 bin özel harekat polis alımının KPSS şartı olmadan yapılacak olmasıdır. Evet doğrudur, bir defaya mahsus 10 bin özel harekat polis alımı KPSS olmadan lise mezunlarına açılacaktır. Ancak bunun dışında KPSS olmadan bir memur alımı kesinlikle yoktur, olmamalıdır da.
 
Şu an itibariyle;

1) Cezaevleri ve Tevkif Genel Müdürlüğü’nün 3721 kişilik ilanı var. İnfaz Koruma Memuru ve çeşitli unvanlarda personel alınacak olup başvurular 19 Eylül’de başlayacaktır. Eskiden olduğu gibi KPSS + Mülakat veya uygulama sınavıyla personel alınacaktır. 

2) Adalet Bakanlığı’nın 2161 sözleşmeli, 210 kadrolu personel ilanı var. Zabıt Katibi ve çeşitli unvanlarda personel alınacak olup başvurular 22 Ağustos’ta başlamıştı. Yine KPSS + Mülakat veya Uygulama sınavlarıyla personel alınacaktır.

3) Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 bin öğretmen alımı var. Sözleşmeli öğretmen alımı da KPSS + Mülakat ile yapılmaktadır. 

4) POMEM, 10 bin polis alımı başvuruları da 19 Ağustos’ta bitmişti. 9 bin erkek, 1000 kadın polis alımında da KPSS şartı vardır.

5) Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 400 sözleşmeli personel alımı var. Başvurular tamamlanmıştı, mülakatlar henüz yapılmadı. Bu alımda da KPSS şartı vardır.
 
**10 bin özel harekat polisi alımı dışında KPSS şartı olmadan hiçbir kuruma kadrolu veya sözleşmeli personel alımı yoktur.  Mülakat (sözlü sınav) konusunu çözememişken bir de sınavsız personel alımlarıyla uğraşılmamalıdır. Kamuya girmek için KPSS yapılmaktadır, kamu kurumları da KPSS puanlarına göre personel alımı gerçekleştirmektedir.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

KAMUPERSONELİ.NET ADRESİNDE YER ALAN BU İÇERİĞİN TÜM HAKLARI KORUNMAKTADIR. İZİNSİZ YA DA KAYNAK GÖSTERİLMEDEN BAŞKA SİTELERDE YAYIMLANMASI HALİNDE HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…

Bir Yorum

  1. Ben hayatımda bir teşkilatın bu kadar alçaldığına şahit oluyorum gerçekten çok yazık okumamış Ada'mı hizaya sokamazsın en ufak birşeyde kavga çıkarır askerde görevli insanlar iyi bilir

  2. Ben iki tane lisans bitirdim. Birisi Sosyoloji, bir diğeri ise Sosyal Hizmet bölümüdür. 31 yaşında evli ve 1 çocuk babasıyım. 5 yıldır evliyim. Eşim devlet memuru ve son iki yıldır evde çocuk bakıyorum. Askerliğimi yapmadım bir gün devletimin memuru olacağım diye. Ama sabrediyorum…Zamanında devletin sözde memurluğunu yapıp devlete 15 Temmuzda başkaldıran hainlerden dolayı her girdiğim KPSS de puanım eridi onlar yüzünden…Ama ne olursa olsun bayrağımın ve vatanımın arkasındayım.

  3. LİSE MEZUNU ADAYLARDAN KPSS SINAVI ŞARTI YOK HABERLERİ NEDENİYLE BAŞVURUYU KAÇIRANLAR OLUP KPSS BAŞVURU SÜRESİ UZATILIP TEKRAR İLANEN DUYURU YAPILMASI GEREKMEKTEDİR

  4. mülakata hayır.kesinlikle mülakat da istemiyoruz,herkes yine tanıdığını araya sokmaya çalışacak geçmiş dönemlerde bunlar fetocu dayılardı yeni dönemde de başımıza başka başka dayılar çıkarmasınlar.

  5. Bende iktisadi ve idari bilimler kamu yönetiimi mezunuyum devletime ,vatanima bağli bir birey olarak her türlü memuriyete hazirim

  6. Bende askerlikte uzman cavusluga basvurumu yaptım almadilar ama gene bu bayrağa bu vatana bu toprağa canimi kurban ederim hiç düşünmeden bu ülkeye canımı veririm inşAllah özel harekat polislige girerim

  7. Mülakat ile alım fazla mağdur kişilerin olmasına sebep olur . Torpil ile işe girmeye açık kapı bırakır. Mülakat ta bir soru aşaması değil mi zaten Soracaksan Kpss de sor .

  8. Neden askerlikte olduğu gibi herkese bir sıra numarası verilmiyor atanmaları için…. Böyle yapılsa kimse strese girmez sırası gelen atanır eyvah yaşım geçiyor derdide biter…. 5 seneye aşkın zamandır çabalıyoruz da ama atanamıyoruz sonrada gitti filanca kurumda çalıştı diye lisansımızı iptal ediyorlar…. Biz de kendi mesleğimizi yapmak istiyoruz heralde, bizi sahip çıkmak yerine hayatımızı söndürüyor MEB…..