Kamu Personelleri

Kültür Bakanlığı Personel Alımına Hazırlanıyor

Sonunda Açıklama Geldi Kısa Süre Sonra Kültür Bakanlığı’nın Personel Alımı Hakkında Detaylar Ortaya Çıkacak.

30 Mart 2016 Tarihinde Sorduk! (Kültür ve Turizm Bakanlığı Neden Alım Personel Alım İlanı Vermiyor?)

2016 yılı için bir çok bakanlıkta personel alım ilanları yayımlanmaya devam ederken kamupersoneli.net olarak 30 Mart 2016 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan herhangi bir duyuru ya da açıklama yapılmadığı yönünde haber yapmıştık. Sağlık Bakanlığı, Aile Bakanlığı, Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı personel alım ilanlarını bir bir çıkarken Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ses soluk yoktu. Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mahir Ünal Yaklaşık 3 ay önce 300 üzerinde kütüphaneci, arkeolog ve sanat tarihçisi alacaklarına dair konuşmalar yapmıştı. Geçtiğimiz sene (2015) sonlarında Bakan Mahir Ünal tarafından sözü verilen personel alımıyla alakalı herhangi bir ilan henüz çıkmadı.

Bakan Mahir Ünal “
Arkeolog, kütüphaneci ve sanat tarihçi kadrolarını da kültür paketimizle birlikte en kısa sürede açıklayacağız”

T.C Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mahir Ünal hafta sonu Kahramanmaraş’ta bir açıklama yaptı ve kadro müjdesi bekleyenlerin yüreğine bir bakıma su serpti. Bir çok bakanlık personel alım ilanını bir bir çıkarken Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kaç personel alacağı ve hangi pozisyonlarda personel alımı yapacağına dair herhangi bir sinyal gelmemişti. Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mahir Ünal Kahramanmaraş‘ta yaptığı konuşmasında  “Arkeolog, kütüphaneci ve sanat tarihçi kadrolarını da kültür paketimizle birlikte en kısa sürede açıklayacağız.” ifadesini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı İçin Hazırlıklara Başladı


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kültürle ilgili ayrı bir reform paketi açıklayacağını dediğini hatırlatan Kültür Bakanı Ünal, Söz konusu paketle ilgili ahberleri merakla bekleyen arkeolog, sanat tarihi, kütüphanecilere müjdeli kadro haberinin yakın zamanda verileceğini dile getirdi. Kadro sayısı ve detayları kısa zaman içerisinde açıklayacaklarını dile getiren Mahir Ünal , Kültür Bakanlığı personel almıyor mu? sorularının yanıtını da bir bakıma vermiş oldu. Söz konusu soruyu 30 Mart 2016 ‘da sitemize gelen yoğun sorular nedeniyle Kamupersoneli.net olarak haberleştirip dile getirmiştik. Bakan Mahir Ünal , 11 gün sonra adayların sorularına yanıt vermiş oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı kısa süre içerisinde personel alımı için ilana çıkabilir.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Sayin Bakanım arkeolog alımını sınavdan önce bekliyoruz en az 300 Size güveriyoruz iyi akşamlar

  2. Alımlar 2016 kpss puanı ile en erken ağustos ayında olmalıdır. Bizler sinava girdik ve bu alim 2016 kpss adaylarinin hakkidir.

  3. Ekpss den neden almıyor sunuz? Kac yildir bekliyorum neden kadro acilmiyor?

  4. engelli sanat tarihcisi niye almiyorsunuz kac yıldır dogru duzgun kadro yok bosuna ekpps ye giriyoruz