Kamu Personelleri

Memur Alımı için Yapılan Mülakatlar Videoya Kaydedilsin Teklifi

 Memur Alımı için Yapılan Mülakatlar Videoya Kaydedilsin Teklifi Mecliste

Hükümet cephesinden alımlarda yapılan mülakatlarda herhangi bir usulsüzlük söz konusu olmadığı bildirilirken, muhalefetse mülakat sisteminin sıkıntılı olduğunu öne sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı , konuyu meclise taşıdı.

Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin gerekçesiyse şu şekilde ;  Kamu hizmetlerinde istihdam edileceklerin işe alımları sırasında liyakate dayalı olmayan yöntemlerin kullanıldığı bilinmektedir. Liyakate dayalı olmayan yöntemle kamu hizmetlerinde işe alınıp çalıştırılanların devleti çökme noktasına getirdikleri 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında açıkca ortaya çıkmıştır. Son 14 yılda kamuda sıkılıkla bilimsel, şeffaf, ölçülebilir olmayan şekilde sözlü sınav yapılarak iktidarın güdümündeki insanlar işe yerleştirilmiştir. Ehil olmayan insanların elinde, devlet mekanizması çürümeye başlamıştır. Çürümenin kötü etkisi verilen hizmetlerin özelliğine göre ortaya çıkmaktadır. Kötü etkisi en son çıkacak sonuçlardan biri eğitimdir. Dolayısıyla toplumun geleceği tehlike altındadır. ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ‘nın bu gerekçe ile birlikte sunduğu kanun teklifiyse şu şekilde ;  

DMK’ya eklenmesi teklif edilen EK MADDE 44 “Bu kanun kapsamında istihdam edileceklere mesleğe kabulde bu kanunda veya ilgili mevzuatta sözlü sınav yapılması öngörülen adaylara sözlü sınavda yöneltilebilecek sorular ve bu soruların yanıtları sınavdan önce hazırlanarak tutanağa bağlanır. Sözlü sınav sırasında adaylara hazırlanmış olan bu sorulardan kura yöntemiyle belirlenen sorular sorulur. Sözlü soruların puanları eşittir ve her adaya beşten az olmamak üzere eşit sayıda soru sorulur. Sözlü sınav komisyonu üyelerinin her biri tarafından değerlendirme yapılarak tutanağa bağlanmış soruların ve yanıtlarının neler olduğunun, bu yanıtlara komisyon üyelerince takdir edilen  not gerekçeleriyle belirtilir. Sözlü sınav sesli ve görüntülü kayıt altına alınır“. 

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, kamu personeli alımlarıyla ilgili her türlü gelişmeden anında haberdar olmak için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bu sitede yer alan içerikleri kaynak göstermeden ve izinsiz yayımlayanlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır.

Bir Yorum