Kamu Personelleri

Memur Alımı Konusunda Sınır Kalktı

Kamu Personeli Alımı Konusunda Sınır Yok !

15 Temmuz 2016 FETÖ’nün kanlı darbe girişimi halkın ve devletin çelik gibi iradesi karşısında yenik düştü ve halk ve devlet el birliğiyle darbeyi bastırdı. Darbe girişiminin bastırılması ile birlikte Kamu içerisine sızmış FETÖ’cülerin ayıklanması ile ilgili süreç başladı. İlk etapta tüm kamu kurum ve kuruluşları içerisinde FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen personeller açığa alındı.

Sonrasında OHAL ilanını takip eden gün çıkarılan ilk KHK ile FETÖ ile bağlantılı kamu personelinin görevden atılmasının yolu açıldı. İlgili Kanun Hükmünde Kararname ile söz konusu personelin atılması ve kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesinin önü kapatılmış oldu. Kamuda en çok görevden almalar MEB, Emniyet, Diyanet ‘de göze çarparken, bu açığın nasıl kapatılacağı tartışılmaya başlanmıştı. 

Yine aynı KHK ile bütçe görüşmelerinde alınan kararların esnetilmesi sağlandı. Hemen özetleyecek olursak kamu kurum ve kuruluşları ihtiyaçları doğrultusunda bütçe dikkate alınmaksınızın personel alımı yapabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nda ilk etapta norm fazlası öğretmenler görevlendirilecek, sonrasında ise sözleşmeli öğretmen atamaları başlayacak.

Sözleşmeli Öğretmen atamaları ile ilgili yasal zemini oluşturan OHAL sonrası ikinci Kanun Hükmünde Kararname ‘de yayımlanmıştı.  Kamu kurum ve kuruluşlarında görevden uzaklaştırılan personel sayısı 67 bin civarına gelmiş durumda.  

Yeni kamu personeli alımlarında en önemli unsurun adayın sicilinin temiz olması olarak belirlenecek. Uzun zamandır atama bekleyen KPSS mağdurları ise alımlar ile ilgili duyuruları merakla bekliyor.

Kamu personeli alım ilanları yayımlandığı anda cep telefonunuza bildirim alabilmek için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını indirin.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. 1980 doğumluyum 96/97 imam hatip mezunuyum kps sınav puanım 59 polis memuru olmak istiyorum duyan bir yetkili varsa mümkünse yardımcı olsun 05449610676