Kamu Personelleri

Memura Yeşil Pasaport

Memura Yeşil Pasaport

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek, memurlarımıza kesinlikle yeşil pasaport verilmesi lazım ifadelerini kullandı. Ayrıca kesinlikle sanayicilerimize de yeşil pasaport verilmesi gerekiyor ifadelerini de ekledi. Yeşil pasaport konusu gündemden düşmeyince, Mehmet Şimşek’de açıklamaları ardı arkasına sıraladı.

Ankara Sanayi Odası’nda konuşan ekonomiden sorumlu başbakan yardımcımız Mehmet Şimşek, Türkiye’nin yolsuzlukla mücadele konusunda son 10-12 yılda müthiş gelişmeler yaşadığını dile getirdi. Son 10-12 yıl içerisinde gerçekten yolsuzlukla mücadele ve önlenme noktalarında büyük başarılar elde edildiğine değindi.

Dünya sıralamalarında eskiden çok çok gerilerde olan ülkemizin, şimdiler de çok daha iyi yerlerde olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ileriye dönük olarak yapılacak reformlarla da daha iyi yol katedeceğimizden bahsetti. Ülkemizin bu anlamda yapacağı reformlarla ileriye dönük çok güzel ilerlemeler katedeceğini de ekledi. Trafik sigortalarıyla alakalı soruların gelmesi üzerine de, yargıyla alakalı hataların olduğunu belirten Mehmet Şimşek, sektörün de kendi önünü göremediği için primleri yükselttiğini dile getirdi.

Ancak işleyiş bakımından da sektör rüzgarı veya atmosferi koklanmadan, keyfi ücret politikaları izlemekte en çok o sektörden ekmek yiyenlere zararlıdır. Bu noktada en azından piyasayı koklamak daha mantıklıdır. Keyfi fiyat vermek her sektör için son derece zararlıdır. Ancak şuan için bununla alakalı çalışmalarda yürütülüyor. Konuyla alakalı çok güzel gelişmelerin de yaşanmasını amaçlıyoruz şeklinde konuştu. Ayrıca ülkemizde de siyasi bir istikrarın sürdüğüne dikkat çekerek, iyiye gidiyoruz ifadelerinde bulundu.

Ancak şuan için memura yeşil pasaport konusuna Mehmet Şimşek’ten bir yeşil ışık yandı demek mümkün.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Bence de milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılmalı. Onun kılıfı altında herşeyi yapar oldunuz.. Memurun haklarını gasp edin.. Sizde memur haklarından yararlanıyorsunuz. Bence milletvekilliğine verilen maaşlarda fazla.. Onlarda da indirim lazım.

  2. yolsuzluk konusunda yol alınmasının sebebi herkesin dürüstlüğü değil teknolojinin gelişmesi ve kamera sistemlerin ucuzlayıp ses kayıtların ucuzlayıp milletin herşeyden korkması. Eğer kamera olmsa suçlul bile yakalanmaz bu hız çağında ama neyseki teknoloji hırsız kadar polisede yarıyor.